HÍREK  2017. május 25.      1,831
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Siker az energiatakarékossági versenyben

Dobogós és jó helyezést ért el az Ady Endre út 7. alatti önkormányzati telephely a Spóroljunk@kiloWattal elnevezésű EU-s projektben. Gyümölcsfacsemetékkel jutalmazták a jó teljesítményt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában tartott csütörtöki rendezvényen.

Siker az energiatakarékossági versenyben
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

A Spóroljunk@kiloWattal - Munkahelyi EnergiaKözösségek című energiatakarékossági verseny a közszféra dolgozói számára indult: a projektben 9 EU-s országban 180 középület több mint 10 ezer dolgozója mérte össze magát az egy éves verseny alatt, hogy ki tudja a legtöbb energiát megtakarítani az előző évek fogyasztásához képest elsősorban viselkedésváltozással, a napi rutin átgondolásával és változtatásával. Ezt elősegítendő minél több energiaspóroláshoz kapcsolódó tevékenységet, figyelemfelhívó kampányt kellett megvalósítani munkahelyükön. A projekt hazai partnere a GreenDependent Intézet volt.

Magyarországról 18 intézmény-épület nevezett, Kispestről két csapat indult, a Városháza, valamint a hivatali egységnek és önkormányzati cégeknek, intézmények (Humánszolgáltatási Csoport, Gazdasági Ellátó Szervezet, Kispest Kft., VAMŰSZ) otthont adó Ady Endre út 7. alatti épület. Az önkormányzat a fenntartható fejlődés tanácsnoka, Ferenczi István javaslatára vett részt a 2016 márciusa és 2017 februárja között zajló versenyben.

Az Ady Endre út 7. energiaközössége jól szerepelt a versenyben: a kampány ideje alatti 8,9 százalékos energiafelhasználás-csökkenéssel 2. lett a Legtöbb energiamegtakarítás, 8. a Legjobb kampány és 9. a Legjobb és legfenntarthatóbb akcióterv versenykategóriákban. A záró kérdőív kitöltési versenyben ugyancsak a 2. helyet szerezték meg tudtuk meg az Rácz Tibortól, a VAMŰSZ munkatársától.