HÍREK  2017. július 10.      1,174
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Örökbe fogadott fák

Tizenöt díszfát fogadtak örökbe szülők kisgyerekeiknek a Vak Bottyán utca 63. előtti közterületen, a Katica utca végénél ma délután. A Te is fogadj örökbe egy fát gyermekednek! program 2011-ben indult, célja, hogy még zöldebb és szebb legyen Kispest.

Örökbe fogadott fák
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Köszöntőjében Kispest polgármestere elmondta, a Wekerlei Kultúrház 2011-ben indította a kezdeményezést, amelyet a Zöldprogram keretében folytat az önkormányzat. Ez már a hatodik alkalom, hogy a szülők és nagyszülők fiatal fákat fogadhatnak örökbe a kisgyerekeknek. A program indulása óta már száznál több fa talált gazdára. Azt szimbolizálja, hogy a kispestiek számára is fontos, hogy szebb és zöldebb legyen a kerület, ezért részt vesznek a közös kerületszépítésben. Bízunk benne, hogy a gyerekek felnőve is figyelnek majd környezetükre, a zöldterületekre – fogalmazott Gajda Péter.

A mostani 15 fát tizenkilenc kisgyerek, köztük 4 testvérpár fogadta örökbe: Szemethy Zalán, Buti-Sztanoj Nimród, Lázár Kinga, Siroki Ádám, Ágoston Nóra, Ágoston Emma, Kovács Molnár Levente, Kovács Molnár Áron, Danilás Letícia, Szatmári Dóra, Szatmári Zsófia, Juhász Abigél Emese, Csarnay János, Vántsa Panna, Elek Boglárka Judit, Fehér Dániel Roland, Kerekes Márk Bence, Kerekes Boglárka és Xinogalos Leonidasz.