HÍREK  2017. szeptember 03.      1,284
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Örmény fesztivál a KÖKI-ben

Az I. Nemzetközi Örmény Diaszpóra Fesztivál kispesti programját rendezték a KÖKI Terminál Bevásárlóközpontban szombaton. Kiállítás, több koncert, színházi előadás és gasztronómiai bemutató szerepelt a rendezvényen, amelyen Vinczek György alpolgármester képviselte Kispest Önkormányzatát.

Örmény fesztivál a KÖKI-ben
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Kiállításmegnyitóval vette kezdetét a fesztivál kispesti állomásának programja: Az Országos Örmény Önkormányzat és a Kispesti Örmény Nemzetiségi Önkormányzat tavaly jelentette meg az Örmény Történeti Múzeum gyűjteményét bemutató Örmény öltözékek a 18-19. században című albumot, ennek anyagából kaphattak ízelítőt a látogatók (a kiállítás szeptember 30-ig tekinthető meg), akik örmény ételeket is kóstolhattak.

A folytatásban Antal Gábor triója örmény ihletésű jazzt játszott, majd a Group Duduk tradicionális népzenéjét élvezhette a közönség. Az Urartu Örmény Színház művészei az Aznavour és a Musza Dagh című musicalekből adtak elő részleteket, majd az Arushenka örmény etnorockja következett. A kispesti fesztiválnapot rapkoncert zárta: a ’90-es évek népszerű együttese, a G-Play lépett fel a pláza 2. emeletén felállított kisszínpadon.

Mintegy másfél éves szervezés előzte meg a fesztivált, tudtuk meg a főszervezőtől, a Kispesti Örmény Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől. Diramerján Artin Gábor elmondta, az ország számos örmény civilszervezete és önkormányzata vett részt a munkában. A hónap végéig tartó fesztiválnak Budapest mellett Veszprém, Szeged, Debrecen és Gyergyószentmiklós ad otthont. A programokat a fesztivál facebook-oldalán (Örmény Diaszpóra Fesztivál) követhetik nyomon az érdeklődők.