HÍREK  2017. szeptember 03.      1,381
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kutyák fesztiváloztak

Harmadik alkalommal rendezte meg a Kispesti EbFestet a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat vasárnap a KAC-pályán. Gajda Péter polgármester, valamint Kertész Csaba és Rátkai Andrea alpolgármesterek is részt vettek a rendezvényen.

Kutyák fesztiváloztak
A képre kattintva galéria nyílik. (18 kép)

A borongós, esős idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak a kutyákat, gazdáikat és az érdeklődőket összehozó jó hangulatú találkozóra, amelyen állatvédő és fajtamentő szervezetek mutatkoztak be, az Akela Kutyaiskola frizbibemutatót tartott, volt szemészeti szakrendelés kutyáknak, felléptek a Black Top hip-hop táncosai és a Mágnes Színház ifjú előadói, és szépségversenyt is rendeztek a kedvenceknek. Idén Deme Orsolya Brúnó nevű kutyája lett Kispest szépe.

Kispest polgármester családjával és kiskutyájukkal látogatott ki az EbFestre. Gajda Péter lapunknak külön hangsúlyozta a 2015 óta működő járőrszolgálat munkájának fontosságát: a szervezet segít az elkóborolt állatok gazdáinak felkutatásában, a gazdátlan állatok örökbefogadásában, és feladatának tekinti a felelős állattartás szabályainak megismertetését. Mint mondta, a kerületben sokan tartanak kisállatot, ezért is kell minél több kispesti figyelmét felhívni a felelős állattartásra. Ezt a célt szolgálják a kutyafuttatók és a kutyapiszok-gyűjtők is, amelyek hálózatát lakossági igény alapján tovább bővítheti az önkormányzat. Hozzátette, a civilszervezet munkáját a jövőben is támogatni fogja az önkormányzat.

A járőrszolgálat vezetőjétől megtudtuk, a kispestiek egyre jobban ismerik tevékenységüket, ebben segít facebook-oldaluk is (Állatvédelmi Járőrszolgálat Kispest). Kruzslicz Anna elmondta, az önkormányzat havi 170 ezer forinttal támogatja munkájukat és 2015-ben egy autót is kaptak a kerülettől. Hozzátette, az EbFestet bizonyította sikerességét, szívesen jönnek rá a kutyások, a családok és az állatvédő szervezetek is, ezért jövőre is szeretnék megrendezni szeptember első hétvégéjén.

A Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat nem rendelkezik hatósági jogkörökkel, tevékenységét a polgárőrségre és az állatok védelmével foglalkozó civilszervezetekre vonatkozó jogszabályi rendelkezések, valamint az önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás szabályozza. Heti rendszerességgel járőröznek, illetve 0-24 óra között, a hét minden napján a bejelenteskispest@gmail.com e-mail címen és a 06-70/636-6230-as telefonszámon fogadják a Kispestről érkező bejelentéseket esetleges állatkínzásról, helytelen tartásról, balesetet szenvedett, illetve kóbor állatokról. A szervezet kiemelt céljának tekinti a felelős állattartás megismertetését a gyerekekkel.