HÍREK  2017. szeptember 12.      1,318
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújult iskolai konyhák

A tanév kezdetére időben elkészültek tálalókonyhák felújításával a Vass és a Bolyai iskolákban. A munkálatokra összesen mintegy 10 millió forintot tervezett a költségvetésben az önkormányzat. Gajda Péter polgármester, Kertész Csaba alpolgármester és Kránitz Krisztián, a VAMŰSZ igazgatója ma járt a Vass iskolában.

Megújult iskolai konyhák
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

A Külső-Pesti Tankerületi Központtal kötött együttműködési megállapodás és vagyonleltár szerint 2017. január 1-jétől nem kerültek átadásra az oktatási intézményekben lévő főző- (Bolyai, Eötvös, Vass, Puskás) és az iskolai tálalókonyhák és a hozzájuk tartozó étkezők sem, így az ezekkel kapcsolatos felújítások az önkormányzatot terhelik. A konyhák műszaki és higiéniai állapotát Budapest Főváros Kormányhivatala rendszeresen ellenőrzi – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester, amikor a Vass iskola frissen felújított konyhájában beszélgetett az intézmény vezetőjével, Ertelné Csák Judittal az idei tanév indulásakor.

A Vass iskolai konyhafelújítás csaknem nettó ötmillió forintba került, amelyből a festésen és a mázoláson, a radiátorok festésén kívül mintegy 130 négyzetméternyi burkolatot (csempe, járólap) cseréltek ki, valamint a szennyvíz-, a hideg-meleg vízvezetékeket, a vizes berendezéseket és csaptelepeket, az elektromos vezetékeket, szerelvényeket, valamint 12 világítótestet – tudtuk meg Kránitz Krisztiántól, a beruházást felügyelő VAMŰSZ igazgatójától.

A tálalókonyhák felújítása szintén része a kerületi intézménykorszerűsítési programnak. A Bolyai és a Vass iskolában az egyéb felújítások, festés és mázolás után a tálalókonyhák könnyebben tisztán tarthatók, a gyerekek számára kulturáltabbak, a dolgozóknak pedig biztonságosabb lettek.