HÍREK  2017. szeptember 18.      1,323
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Folytatódik a komposztálási program

Idén száz kispesti család kapott ingyenesen komposztálóedényt és lombkomposztáló hálót az önkormányzat és az FKF Zrt. támogatásával. A jelentkezők rövid tájékoztató előadás keretében vehették át az eszközöket a Forrásházban.

Folytatódik a komposztálási program
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Az otthoni komposztálás mikéntjéről, az eljárás előnyeiről a szakmai hátteret biztosító Wekerlei Társaskör Zöld Hajtás Klubjának munkatársa, Stiglicz Norbert környezetvédelmi technikus tartott előadást, ezután a jelentkezők térítésmentesen megkapták az eszközöket: komposztálóedényt és lombkomposztáló hálót. Az önkormányzat jóvoltából így idén – tavasszal és ősszel összesen – újabb száz, kertes házban élő jelentkező kaphatott komposztálókat. Az eszközök egy részét – 57 műanyag komposztálót és 35 lombkomposztáló hálót – az FKF Zrt. biztosította az önkormányzattal kötött megállapodás alapján, további 60 műanyag komposztálót és 50 lombkomposztáló hálót az önkormányzat szerzett be saját forrásból – tudtuk meg Brázainé B. Táciától, a Zöldprogram Iroda munkatársától.

Az önkormányzat által 2008-ban indított lakossági komposztálási program keretében eddig több mint 700 kispesti család jutott ingyenesen kerti komposztálóedényekhez és -ketrecekhez. Továbbra is lehet jelentkezni a programra névvel, lakcímmel és telefonos elérhetőséggel a zoldprogram@kispest.hu emailcímen. A Zöldprogram Iroda minden jelentkezést regisztrál, és jövőre is tervezi a folytatást a kertes házban élő családok részére, jelentkezési sorrend alapján biztosítva a lehetőséget számukra.