HÍREK  2017. szeptember 18.      1,072
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Teljesültek az ígéretek a Bóbita óvodában

Sok minden megújult a Bóbita óvodában ezen a nyáron, még a felújítás alatt álló Hársfa óvoda Méhecske csoportjának ovisai is a bóbitások kifestett tornatermében kaptak átmeneti menedéket.

Teljesültek az ígéretek a Bóbita óvodában
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Az önkormányzat több mint nyolcmillió forintot fordított ennek az intézménynek a rendbehozatalára – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki ez alkalommal is elmondta: csupán erre az esztendőre zárult le az intézményfelújítási program, hiszen a jövő évi költségvetés készítésekor ismét előkerül az a lista, amelyet a VAMŰSZ szakemberei készítenek folyamatosan, az önkormányzati intézményekben való legfontosabb javításokról, fejlesztésekről, beruházásokról. Ezekre évente 500 millió forintot fordít majd az önkormányzat. A mintegy 148 kispesti kisgyerek ellátására fenntartott Bóbita óvodában várhatóan jövőre a mosdók és a tálalókonyha kerülhet majd sorra.

Kránitz Krisztián, a VAMŰSZ igazgatója örömmel hallgatta az intézményvezetőt, aki elégedett volt az elvégzett munkák minőségével. A nyári felújítás során javultak az itt dolgozók munkakörülményei, hiszen a dajkák öltőzőit is átalakították, de ezen kívül festettek, mázoltak, valamint a közlekedők, hat foglalkoztató, az irodák és az elkülönítő-helyiség (kb. 600 négyzetméter) burkolatát is kicserélték.

Benkőné Sipos Erika elmondása szerint az intézmény „mindent megkapott”, amit megígértek a felújítás előtt. Mint mondja, az óvodába járó gyerekek szülei is aktívan kiveszik a részüket az intézmény lehetőségeinek, eszközeinek bővítéséből. Példaként az óvodai garázsvásárokat említi, amelyet már négy alkalommal tartottak, és várhatóan októberben lesz legközelebb. Az ebből befolyt összegekből elsősorban az udvar szépítésére és a csoportok játékainak gyarapítására fordították