HÍREK  2017. október 20.      1,552
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Integrációról szólt a fehér bot napi rendezvény

A látássérültek nemzetközi napja (október 15.) alkalmából tartott műsoros rendezvényt a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) ma a Városházán.

Integrációról szólt a fehér bot napi rendezvény
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Köszöntőjében a VGYKE elnöke, megköszönve az önkormányzat támogatását, arról beszélt, hogy ez a nap az integrációról szól, arról, hogy látó, illetve vak és gyengén látó emberek közösen csináljanak programot, felhívva ezzel a figyelmet a látássérültek sajátos helyzetére, gondjaikra a mindennapokban. A fehér bot egy sajátos „érzékszerv”, segít abban, hogy teljes értékű életet élhessenek. Ehhez önbizalom, hit és bizalom is kell – fogalmazott Fodor Ágnes. A civilszervezet vezetője külön kiemelte a két kerületi közösségi civilszervező, Bernát Zsuzsanna és Puchnyák István tevékenységét, akik felkutatják, „megmozdítják”, tudással, tapasztalattal és jó példával segítik a látássérülteket (a VGYKE keretein belül működő Kispesti Lámpás Klub minden hónap utolsó csütörtökén 15 órakor tartja összejöveteleit a Táncsics utca 7.-ben, a Család- és Gyermekjóléti Központban).

Az integráció jegyében rendezett zenés műsorban felléptek a Mágnes Színház ifjú előadói, valamint Kovács Judit (fuvola), Hermann Tibor (szintetizátor, ének) és Domoszlai János (gitár, kena), műsorvezető Koltai Judit, a Holdvilág Kamaraszínház művészeti vezetője volt.