HÍREK  2017. november 16.      2,467
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Támogatást kaptak az amatőr élsportolók

Hetvenkilenc, 18 év alatti kispesti amatőr élsportoló vehetett át önkormányzati pályázati támogatást a Városházán tartott csütörtöki ünnepségen. A pályázatokat elbíráló Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság idén 2,2 millió forintot osztott szét az élversenyző fiatalok között.

Támogatást kaptak az amatőr élsportolók
A képre kattintva galéria nyílik. (20 kép)

A sportolókat köszöntő polgármester arról beszélt, régi hagyomány, hogy az önkormányzat támogatja és megünnepli a kiemelkedő eredményeket elért fiatal, amatőr élsportolókat. Példaképek ők, aki eredményeikkel felhívják a figyelmet a mozgás és a sport szeretetére, az egészséges életmód fontosságára. Gajda Péter elmondta, Kispest Önkormányzata évente több tízmillió forintot fordít sporttevékenységek támogatásra, valamint olyan sport- és közterületi fejlesztésekre, amelyek ugyanezt a célt szolgálják, és mozgásra, sportra ösztönzik a kispestieket. Ezek sorába tartozik az amatőr élsportolók díjazása is. Beszéde végén a polgármester megköszönte a sportvezetőknek és az ifjú sportolóknak, hogy partnerek a cél elérésében.

Az ünnepi műsorban Mészáros Gábor elnök vezetésével és közreműködésével a kispesti B-Cool Dance Team Sportegyesület táncosai mutatkoztak be a közönségnek, majd a polgármester és Szujkó Szilvia, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke együtt adták át a támogatásokat az ifjú sportolóknak.

A pályázatok értékelésénél a szakbizottság azokat a 18 év alatti amatőr élsportolókat részesítette támogatásban, akik Kispesten laknak, tanulnak vagy Kispesten működő sportszervezetek színeiben versenyeztek eredményesen, és a további felkészülésükhöz igényeltek segítséget pályázatukkal. Az 2,2 millió forintnyi támogatási összeget differenciáltan osztotta el a bizottság. Kiemelten támogatta a 2016-ban vagy 2017 elején nemzetközi eredményt elért sportolók közül azokat, akik világbajnokságon, világkupán, Európa-bajnokságon, Európai kupán az 1-6. helyen végeztek. Közülük is kiemelt támogatást kaptak az olimpiai sportágban nemzetközi eredménnyel büszkélkedő versenyzők. Támogatást kaptak az országos bajnokságon, diákolimpián és Magyar Kupán dobogós helyezést elért sportolók is.

Támogatott sportolók (pdf)