HÍREK  2017. november 25.      1,154
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rendhagyó órák az emberi jogokról

A Kós iskolából a 7. b osztályosok vettek részt azon a tematikus órán, amelyet az Amnesty International Magyarország emberjogi szervezet munkatársai tartottak az emberi jogokról a Wekerlei Kultúrházban pénteken.

Rendhagyó órák az emberi jogokról
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Minden héten egy alkalommal van lehetőség arra, hogy a kerületi általános és középiskolák részt vegyenek az Amnesty International Magyarország érzékenyítő foglalkozásain – tudtuk meg Szabó Máriától, az intézmény igazgatójától. A rendhagyó órákra a kultúrház munkatársai továbbra is várják a jelentkezőket, mert az eddigi tapasztalatok azt mutatják (a Hungária iskolából többen is részt vettek már), a gyerekeket leköti és érdekli a foglalkozások témája. A 45 perces órákon tematikusan, interaktív feladatokon, szerepjátékokon keresztül, drámapedagógiai eszközökkel, esetelemezésekkel, vetítéseket nézve tájékoztatnak az emberi jogokról.

A foglalkozásokat vezető Matkovics István mediátor, kommunikációs tréner, önkéntes lapunknak elmondta: közösen végrehajtott, indirekt módon a szociális készségekre ható játékos feladatokkal ismerkednek a gyerekek az empátia, az együttműködés, a tolerancia fogalmával. Az általános iskolás gyerekek rendkívül fogékonyak a téma iránt, és sokkal többet tudnak a hétköznapi élet dolgairól, jelenségeiről, jóval tájékozottabbak, mint azt gondolnánk – tette hozzá.

A rendhagyó órán résztvevő Kós iskolások alátámasztották a tréner szavait, hiszen ugyancsak aktívan vettek részt a foglalkozáson, bátran játszottak, mondtak véleményt, ismerték a témában használt fogalmakat, mint például előítélet, megkülönböztetés, uszítás, diszkrimináció.