HÍREK  2017. december 18.      1,191
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Bursa-ösztöndíjasok kaptak magántámogatást

Idén már hatodik alkalommal támogatja kispesti diákok felsőfokú tanulmányait vállalkozása nyereségéből dr. Halász Géza mérnök, volt műszaki egyetemi tanár. A mai városházi ünnepségen 25 fiatal kapott 50-50 ezer forintos pluszsegítséget. A diákok Gajda Péter polgármestertől és az adományozótól vehették át a támogatást.

Bursa-ösztöndíjasok kaptak magántámogatást
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

Köszöntőjében Vinczek György alpolgármester elmondta, hogy Kispest Önkormányzata évek óta kiírja a felsőfokú tanulmányokat támogató Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatot, és segíti a helyi fiatalokat. Ehhez csatlakozott hat éve dr. Halász Géza, aki a 25 legrászorultabb Bursa-ösztöndíjast külön is támogatja egyéni felajánlásával.

Az adományozó, Halász Géza a szolidaritás jelentőségére hívta fel a figyelmet: a demokrácia egyik ismérve, hogy az ember szolidáris legyen elsősorban a rászorulókkal, ezért akinek lehetősége van rá, segítsen a rászorulóknak – mondta, és arra kérte a fiatalokat, hogy ha majd arra kerül a sor, ne feledjék ezt a támogatást, és tegyenek így ők is. Végezetül a tanulás fontosságát hangsúlyozta: mindenképpen be kell fejezni a tanulmányokat, ehhez nyújt ő egy kis anyagi segítséget.

Az ünnepségén Pánczél Kristóf énekes-zongorista és Haluska Gyöngyi énekes köszöntötte műsorral a fiatalokat.