HÍREK  2018. február 27.      1,063
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Udvari játék lett az önkormányzati egymillióból az Ady iskolában

Az Ady iskolában mostanra készült el az az udvari mászófal, amelyet az önkormányzattól iskolakezdéskor kapott egymillió forintból készíttetett az intézmény.

Udvari játék lett az önkormányzati egymillióból az Ady iskolában
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Mint azt a jelképes átadón Gajda Péter polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat napokban elfogadott 2018-as költségvetésében ismét szerepel az a több mint tízmillió forintos iskolatámogatási alap, amelyből idén újabb egy-egymillió forintot kapnak az intézmények, amelyet szabadon használnak majd fel. Ezek az egymillió forintok üzenik a kispestieknek, az iskolákban dolgozóknak, hogy bár már nem az önkormányzat a fenntartó, a kerületben élő gyerekek érdekében továbbra is folyamatosan gondoskodnak az intézményekről.

Nagy segítség ez az iskolának, hiszen évek óta szerették volna kicserélni azt a régi hintát, amelyet már nem tudtak használni. Az új játszószert direkt erre a helyre tervezték és biztonságos gumiburkolatot építettek alá. Ezért is tartott tovább ennek elkészítése – tudtuk meg Hakkel Edina intézményvezetőtől, aki örült az idei egymillió forintról szóló polgármesteri jó hírnek is, de hogy ezt majd mire költik, arról az iskola közössége, a szülők és a gyerekek közösen döntenek majd.

Az iskola új fenntartóját, a Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközösséget képviselő Harkai Ferenc református lelkipásztor ez alkalommal is megköszönte az önkormányzat segítségét.