HÍREK  2018. március 12.      1,474
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Sportpark épül a Csokonai utcában

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által közzétett Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében a Csokonai utcai lakótelep közepén, a Vass iskola, a Bóbita óvoda és az Eszterlánc bölcsőde tőszomszédságában épülhet meg az a 13x16 méteres sportpark, amelyet a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) beruházásában a Nemzeti Sportközpontok épít.

Sportpark épül a Csokonai utcában
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Kispest polgármesterétől a helyszínbejáráson megtudtuk, az önkormányzat két évvel ezelőtt nyújtott be pályázatot a minisztériumhoz egy ingyenesen használható szabadidős- és egészségpark létesítésére a lakótelepen. A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a meglévő zöldfelület ne kerüljön veszélybe, illetve, hogy a park ne zavarja a lakókat, inkább intézmények közelében épüljön – mondta el Gajda Péter, hozzátéve, a 30 millió forintos beruházás tervei az elkövetkező hetekben készülnek el.

Patek Gábor, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője szerint a beruházásra kijelölt viszonylag nagy területű ingatlanon a szabványoknak megfelelő eszközöket építenek majd. A D-típusú, gumi alapzatú sportparkba maximum 15, tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítésre, fekvőtámaszokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas sporteszközt építenek be, de kialakítható futókör is.