HÍREK  2018. március 19.      1,345
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Korszerűsítik a wekerlei bölcsődét

Március 14-én egy hónapra bezárt a Wekerlei Tipegők Bölcsőde, mert megkezdődött az intézmény korszerűsítése. A munka része az önkormányzat intézményfelújítási programjának. Ezekre az idén is 500 millió forintot tervezett a képviselő-testület – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

Korszerűsítik a wekerlei bölcsődét
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Most még rombolunk, de két hét múlva már építünk – mondta Brinza Istvánné, az Egyesített Bölcsődék intézményvezetője a mai bejáráson. Az intézmény hat hétig tart zárva, de a tervek szerint négy hét alatt elkészülnek a konyha és a fürdőszoba teljes felújításával.

Mint azt Aszódi-Sikter Évától, a bölcsőde vezetőjétől megtudtuk, a bezárás 35 családot érint. A gyerekeket két másik intézménybe helyezték el. Az Eszterlánc Bölcsőde 26, míg a a Bokréta Bölcsőde 9 gyermeket tudott befogadni. A gyerekek mindkét helyen saját kisgyermeknevelőjükkel és bölcsődei dajkájukkal együtt töltik a napokat. A változásokról a szülőket előzetesen tájékoztatták, akik nagyon megértőek voltak. A gyerekek élvezték az új környezetet, az új játékokat, hamar beilleszkedtek a befogadó bölcsődék életébe – tette hozzá.

A bölcsőde felújítását végző VAMŰSZ igazgatójától, Kránitz Krisztiántól kapott tájékoztatás szerint a felújítás ideje alatt a nagy vizesblokk és főzőkonyha teljes gépészeti, elektromos és építészeti felújítását végzik el, amelynek költsége nettó 11 millió 600 ezer forint.

A gépészeti felújítás tartalmazza a víznyomó- és a szennyvízvezetékek, valamint a vizes berendezések (WC, mosdó, zuhanyzó, fürdető kád) és az ezekhez tartozó szerelvények cseréjét. Az elektromos felújítás során megújul a bölcsőde világítása is. Mintegy 51 négyzetméter padlóburkolatot és 105 négyzetméter csempeburkolat cserélnek majd le és 130 négyzetméteren festenek, mázolnak majd. Sőt, a vállalkozó felajánlásának köszönhetően a régi öntöttvas radiátorokat is újakra cserélik.