HÍREK  2018. április 19.      2,286
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Edzőtermet kaptak a rendőrök

Önkormányzati támogatásból alakíttatott ki konditermet a Kispest Közbiztonságáért Alapítvány a kerületi rendőrkapitányságon.

Edzőtermet kaptak a rendőrök
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

A mai átadón Kispest polgármestere azt mondta, hálás szívvel gondol azokra, akik a kerület közrendjét, biztonságát őrzik, nekik köszönhető, hogy Kispest az egyik legbiztonságosabb kerület Budapesten. Ezért sem mindegy, hogy milyen egészségi, edzettségi állapotban dolgoznak a rendőrök. Megköszönve a munkát Gajda Péter hozzátette, az önkormányzat minden évben igyekszik segíteni ezt a felelősségteljes munkát, és lehetőségeihez mérten a következő években is támogatja a kerületi rendőrkapitányság munkáját, hogy biztonságban élhessenek a kispestiek.

A közalapítvány elnöke arról beszélt, hogy amikor itt dolgozott 50 évvel ezelőtt, az akkori kapitányságvezető autójának garázsa volt a most edzőteremmé átalakított épületrész. Dr. Pella László elmondta, a felújítás és a konditermi eszközök mintegy 10 millió forintba kerültek, hozzátette, most már még jobban bírják majd a strapát a rendőrök. A nyugalmazott rendőr dandártábornok megköszönte az önkormányzat támogatását és külön köszönetet mondott a munka lebonyolításáért Vass András kuratóriumi tagnak és Peszeki Zoltán beruházónak.

Megköszönte az önkormányzat támogatását a kapitányság vezetője is, aki példaértékűnek nevezte a kerület és a rendőrség együttműködését. Plánk Róbert ezredes elmondta, több olyan fejlesztés is történt eddig, amely javított a munkakörülményeken, a mostani is ezek közé tartozik. Hozzátette, a rendőröknek rendszeresen részt kell venniük fizikai alkalmassági vizsgálaton, a megfelelő kondíció megőrzéséhez az új edzőterem nagy segítséget jelent.