HÍREK  2018. május 18.      1,393
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Pingpong és torna fényárban

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) infrastrukturális pályázatán elnyert 3 millió forint támogatásából korszerűsíttette a Gábor iskola Nádasdy utcai tornatermének világítását a Kispest SE.

Pingpong és torna fényárban
A képre kattintva galéria nyílik. (19 kép)

Jó helyre jött a támogatás, itt 40 gyerek szokott pingpongozni és több száz tornázni – mondta köszöntőjében a Kispest SE asztalitenisz szakosztályának vezetője. Oláh László megköszönte a szövetség, a tankerület, az önkormányzat és az iskola segítségét, hogy megvalósulhatott a beruházás.

Vinczek György alpolgármester arról beszélt, hogy a korszerűsítés eredményeként jobb körülmények között sportolhatnak a pingpongosok és tornázhatnak az iskola diákjai. Az alpolgármester gratulált a szakosztály sikeres utánpótlás-neveléséhez és további sikereket kívánt a gyerekeknek.

Az önkormányzat, az iskola és a tankerület érdeke is, hogy olyat adjanak a gyerekeknek, ami tetszik nekik – fogalmazott az összefogás szükségességét hangsúlyozva a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója. Bak Ferenc hozzátette, minden olyan cél, amely előreviszi az iskolák ügyét, támogatandó lesz a tankerület részéről. Azt is elmondta, hogy a tankerület sikeres pályázatának eredményeként ősszel kicserélik a kazánt a Gábor iskola Fő utcai épületében.

Fazekas Péter, a MOATSZ fejlesztési igazgatója arról beszélt, hogy 4 éve indult az utánpótlás-nevelés a Kispest SE asztalitenisz szakosztályában, és az itt folyó munkát dicséri, hogy a legtöbb U11-es és 18 év alatti játékossal rendelkezik a szakosztály. Ennek is köszönhetően indított fővárosi és régiós edzésprogramot a MOATSZ, amelynek keretében együtt, itt Kispesten is együtt edzenek a klubok. Kijelentette, kötelező támogatni az ennyire fejlődő egyesületeket.

Dessewffyné Szabó Erzsébet igazgató azt mondta, örül a Kispest SE sikereinek, de legalább ennyire fontos, hogy ezzel az iskola is fejlődik. Az itt felkészülő asztalitenisz tagozatos osztály diákjai is szép eredményeket érnek el a versenyeken és az iskolai testnevelésórákat is itt tartják, ezért is fontosak a megfelelő körülmények. Arról is beszélt, hogy nemrég ért véget a hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztését célzó tehetséggondozó program, amelyet az EMMI támogatott és az asztalitenisz szakosztály valósított meg.

Oláh Lászlótól megtudtuk, a régi világítás 100 luxot tudott, egy tornateremre 300 az előírás, de a pingponghoz 500 lux szükséges. Az új világítási rendszer feleannyit fogyaszt, mint a régi, és az asztaloknál az 500 luxot is meghaladja a megvilágítás. Hozzátette, a Kispest SE utánpótlás-nevelése már a 3. helyen áll a fővárosban, és olyan nagy múltú, már 60 éve működő egyesületeket előz meg, mint a Pénzügyőr vagy a Malév.