HÍREK  2018. június 04.      1,028
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Gálaműsort tartottak az Erkel iskolában

A harmadik jótékonysági gálát rendezték meg az Erkel iskolában pénteken. A bevételt az iskolaudvar felújítására fordítják.

Gálaműsort tartottak az Erkel iskolában
A képre kattintva galéria nyílik. (23 kép)

Már délelőttől zajlottak a gyermeknapi programok az iskolában: kézműves foglalkozásokat tartottak, a könyvtárban filmeket vetítettek, „játékteremmé” alakult át egy terem, ahol társasjátékok, kártya, logikai játékok várták a gyerekeket. A tornatermekben tollasozni és pingpongozni lehetett, volt szabadulószoba, amőbabajnokságot, aszfaltrajz-, és tréfás akadályversenyt is rendeztek. Az udvaron, capoeira- és akrobatikus rock and roll-bemutatók szórakoztatták a diákokat.

Vidámság, nyitottság, együttműködés és csapatszellem jellemzi a gálát, sok osztály fogott össze – mondta Maserné Drexler Katalin igazgató, jó szórakozást kívánva a műsorhoz.

Kispest polgármestere arról beszélt köszöntőjében, hogy szülőként és városvezetőként is nagy öröm számára, hogy részt vehet a gálán; szülőként tapasztalja, hogy kiváló az iskola közössége, és nagyszerű a pedagógiai programja, polgármesterként pedig az együttműködést tapasztalta meg a korábbi beruházások – például tornaterem, udvar – alkalmával is. Hozzátette, sok feladata van még itt az önkormányzatnak, igyekszik is majd segíteni. Gajda Péter ezen a rendezvényen nyújtotta át – idén először az Erkelnek – az egymillió forint szabad felhasználású önkormányzati támogatást.

Az esti gála gitármuzsikával indult, a művészeti iskola növendékei adtak koncertet. A folytatásban az iskola osztályai, csoportjai, valamint a tanárok léptek fel zenés-táncos produkciókkal. A gála sztárvendége Kocsis Tibor volt. A jótékonysági esemény bevételével az udvar felújítási munkálatait támogatják.