HÍREK  2018. június 25.      1,306
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megnyitotta kapuit a kerületi napközis tábor

Több mint száz kispesti gyermekkel megkezdődött a táboroztatás a kerületi napközis táborban, az Eötvös iskolában. A gyerekek rögtön az első nap egy filmvetítésen vettek részt a KMO-ban.

Megnyitotta kapuit a kerületi napközis tábor
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

A nyár folyamán naponta 120-150 gyerek napközbeni foglalkoztatásáról gondoskodnak az önkormányzat megbízásából a Wekerlei Kultúrház munkatársai és a tábor szabadidős programjainak felelőse, Dékán Zsuzsa.

Ezen a héten és a jövő héten is Büki Katalin, az Eötvös iskola tanítója indítja be az idei táboroztatást. Minden héten 10-10 pedagógus felügyel a gyerekekre, munkájukat önkéntesek és közösségi munkát végző diákok is segítik. A pedagógusok a kerületi iskolából érkeztek, mindegyikük rutinos táboroztató.

Az önkormányzat által 10 millió forinttal támogatott táborban a programok ingyenesek, a szülőknek csak a megszokott iskolai étkezés díját kell fizetniük, így akik ingyen étkeznek év közben, most térítésmentesen táborozhatnak.

Információink szerint a zavartalan táboroztatást egy kicsit nehezíti, hogy párhuzamosan zajlanak az Eötvös József Általános Iskola saját táborai is az intézményben, így néha a gyerekek is összekeverednek egymással, de vélhetően ez csak kezdetben okoz majd gondot.