HÍREK  2018. július 09.      1,130
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújult a Beszterce utcai Mézeskalács ovi

Befejeződött a Kispesti Mézeskalács Művészeti Modell Óvoda Beszterce utcai tagintézményének május közepén indult korszerűsítése. Gajda Péter polgármester, Kránitz Krisztián, a felújítást koordináló VAMŰSZ igazgatója és Vilonya Ágnes óvodavezető ma tekintette meg a munkálatokat.

Megújult a Beszterce utcai Mézeskalács ovi
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Húszmillió forintot fordítottunk a Beszterce utcai óvoda korszerűsítésére, ez egyik állomása volt annak az intézményfelújítási programnak, amelynek keretében az önkormányzat évente 500 millió forintot biztosít kerületi óvodák, bölcsődék, iskolák, egészségügyi és szociális intézmények korszerűsítésére. A felújítás befejeződött, az óvoda megújult, most az udvar rendbetételével folytatódik a munka, ezt már a Közösségi Költségvetésből, hatmillió forintból finanszírozza az önkormányzat – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester.

A munkálatok során elvégezték a két vizesblokk és a két öltöző teljes építészeti, gépészeti és elektromos korszerűsítését – többek között a víznyomó-, szennyvíz- és esővízvezetékek, szerelvények cseréjét, valamint az óvoda külön kérésére a felnőtt mosdó komplett felújítását –, a folyosón és a konyhában a csatlakozó közművezetékekkel együtt kicserélték a padlóburkolatot, az udvari játszóeszközök alatt pedig ütéscsillapító gumitéglákat helyeztek el.