HÍREK  2018. július 12.      1,242
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Személyszállító kisbuszt kapott a Segítő Kéz

Akadálymentes személyszállítással bővül a gondozó szolgálat szolgáltatásainak palettája, az önkormányzat kisbusszal segíti az intézményt. A mai buszátadón Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Varga Attila, a szociális bizottság elnöke is jelen volt.

Személyszállító kisbuszt kapott a Segítő Kéz
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Fontos vállalásunkat teljesítettük most az akadálymentes busszal, hiszen a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat több ellátottja mozgáskorlátozott, így könnyebben tudják igénybe venni az intézmény programjait, szolgáltatásait. Remélem, sokáig szolgálja majd a kispestieket. Az önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozta a jármű vásárlását, amely csaknem 10 millió forintba került – mondta Kispest polgármestere. Gajda Péter arról is beszélt, hogy a Segítő Kéz egy másik szolgáltatását, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást is fejlesztette az önkormányzat, már kétszázan vehetik igénybe, és a bővítés tovább folytatódhat.

Balázs Piroska intézményvezető úgy fogalmazott, jó helyre kerül a kisbusz, ezt munkatársai és az ellátottak nevében is megígérte.

A Segítő Kéz egyik kerekes székes ellátottja azonnal ki is próbálta a beszállást a lenyitható rámpa segítségével, majd több gondozott is próbaútra indulhatott az új, 8 férőhelyes járműben.

A képviselő-testület egy hete fogadta el az intézmény módosított szervezeti és működési szabályzatát, amely már tartalmazza, hogy akadálymentes személyszállítással bővül a szolgáltatások palettája, és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban új, GPS-alapú technikai eszköz jelenik meg.