HÍREK  2018. augusztus 01.      1,015
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Finisben a Pannónia iskola tetőtér-beépítése

A tervek szerint az idei központi tanévnyitóra elkészül a padlástér átalakítása a Pannónia iskola tetőterében. Rá sem ismerni az újonnan átalakított régi padlástérre, ahol jelenleg már a burkolási munkák zajlanak. Az augusztusi befejezésig 615 négyzetméteren hat csoportszoba és két vizesblokk épül ki. A beruházásra 80 millió forintot fordít az önkormányzat.

 Finisben a Pannónia iskola tetőtér-beépítése
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Ugyan már régóta nem az önkormányzat feladata lenne a munka elvégzése, de mivel ezt már korábban megígértük, teljesítjük a vállalást. 2016 szeptemberére elkészült a tetőtér-beépítési munkálatok első szakasza a Pannónia iskolában, a tetőtérbe vezető lépcsőház kiszélesítése, amelyre 20 millió forintot fordított az önkormányzat. Az augusztusi befejezésig 615 négyzetméteren hat csoportszoba és két vizesblokk épül ki. A mostani beruházás 80 millió forintba kerül – válaszolta kérdésünkre Gajda Péter. Kispest polgármestere szerint is jól haladnak a munkával a kivitelezők, így nem lesz akadálya a zavartalan tanévkezdésnek.

Somogyi Gábor igazgató szerint régi vágyuk teljesül a padlástér beépítésével, az új foglalkoztató helyiségek nagy segítséget jelentenek majd a csoportbeosztásokban, hiszen egyre népszerűbb az intézmény. Az iskolában jelenleg 16 osztályban 430 gyerek tanul, évfolyamonként két-két párhuzamos osztályban, így a mostani beépítéssel a csoportbeosztásokat, a fejlesztő foglalkozásokat is meg tudják majd oldani. Rengeteg dolog van még hátra, hiszen be kell rendezni a tetőteret, de nagyon várjuk már, hogyan fog kinézni – tette hozzá. Az intézményvezetőtől megtudtuk azt is, hogy a kerületi iskolák önkormányzattól kapott egy-egymillió forintos támogatásából a pannóniások a tetőtér egyik tantermét számítógépekkel szerelik majd fel.