HÍREK  2018. augusztus 06.      1,142
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elkészült a Zöld Ágacska óvoda udvara

Július végére elkészült az udvar és a vizesblokkok felújítása a Zöld Ágacska óvodában. Az önkormányzat erre csaknem 40 millió forintot fordított a kerületi intézményfelújítási program keretében.

Elkészült a Zöld Ágacska óvoda udvara
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Három ütemben újult meg az óvoda a már félidejében járó kerületi intézményfelújítási program keretében. A felújítás egyes elemeit az itt dolgozókkal egyeztetve tervezték meg a szakemberek – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki még a teljes újbóli birtokbavétel előtt ellátogatott az intézménybe. Igazán szép lett az óvoda udvara, hiszen a régi betonos részeket korszerű térkőre és gumiburkolatra cserélték. Ez a burkolat jobban ellenáll a fák gyökereinek, könnyebben takarítható és javítható, kevésbé balesetveszélyes – tette hozzá a polgármester.

A 150 kisgyermek gondozására kialakított intézmény vezetője, Szegediné Török Tünde örömmel mutatta meg a megszépült udvart és a vizesblokkokat, hiszen a fennállásának negyvenedik évfordulóját jövőre ünneplő óvodára már ugyancsak ráfért a felújítás. Külön örülnek az óvónők annak, hogy a korábban csak félig fedett csoportszobák előtti teraszok mostantól teljesen fedettek lesznek, így rosszabb időben is használhatják majd őket a gyerekek.

A nyári szünetben elvégzett munkák során az óvoda hat vizesblokkjának építészeti-gépészeti és elektromos korszerűsítése után teljesen kicserélték a vízvezetékeket, a lefolyókat, a zuhanytálcákat, a WC-ket, a mosdókagylókat, de teljes festést, fali- és padlóburkolat-cserét is végeztek a vizes helyiségekben a szakemberek. A belső udvar részleges felújítása során sor került az udvar egy részének, mintegy 300 négyzetméter térkövezésére, három gumiburkolatú játszósziget kialakítására 224 négyzetméteren, kihelyeztek három új árnyékoló napvitorlát, valamint megújultak a homokozók ülőkéi és faburkolatai is.