HÍREK  2018. augusztus 14.      1,047
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Idős kispestiek köszöntése

A 90 éves Vörös Lajost és Bányás Mihálynét, valamint a 95 éves Helfrich Istvánt köszöntötték Kispest alpolgármesterei.

Idős kispestiek köszöntése
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Vörös Lajost málnás túrótortával és vörösborral köszöntötte Kertész Csaba. Lajos bácsi 1928. augusztus 4-én született Ferencszálláson. 1948-ban költözött Budapestre, a Népszavánál kapott állást. Az 1950-es évek elején iratkozott be az Iparművészeti Főiskolára. 1962 óta él Kispesten. Felségével több mint 60 évig voltak házasok. Két lánya, három unokája és egy dédunokája született.

Idős kispestiek köszöntése
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Bányás Mihálynét is Kertész Csaba köszöntötte fel csokoládétortával és virággal. Margit néni Szolnokon a kénsavgyárban dolgozott, férje is Szolnokon volt hivatásos katona, 1952-ben házasodtak össze. 1958-ban költöztek Kispestre, két lányuk, három unokájuk és egy dédunokájuk született. Margit néni Budapestre költözésük után a VBKM EKA-nál helyezkedett el, mint liftkezelő, innen is ment nyugdíjba.

Idős kispestiek köszöntése
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Helfrich Istvánt Feketeerdő-tortával köszöntötte Vinczek György az Őszirózsa Idősek Klubjában. Pista bácsi 1923. július 29-én született Budapesten, a VIII. kerületben. A 2. világháború előtt Csepelre járt iskolába. A háború alatt a Dunai Repülőgépgyárban dolgozott. A háború után villanyszerelő, majd karbantartó volt, munka mellett esti képzésen a BME gépészmérnöki szakát is elvégezte. Kispesten a volt IKV-nál dolgozott részlegvezetőként. 1983-ban ment nyugdíjba. Pista bácsiéknak három gyermekük született, hat unokája és négy dédunokája van. Szabadidejében számítógépezik, tévét néz, kertészkedik.