HÍREK  2018. augusztus 14.      1,197
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Fórumot tartottak a Városközpont építési szabályzatának tervezetéről

A Lehel utca - Vak Bottyán utca – Derkovits Gyula utca - Wesselényi utca - Móricz Zsigmond utca – Simonyi Zsigmond utca - Kisfaludy utca - Ady Endre út páratlan oldala (37-53/B) - Hunyadi utca - Üllői út által határolt (Városközpont) területre tervezett Kerületi Építési Szabályzat (KÉSZ) első változatát mutatták be a tervezők a Városházán ma délután.

Fórumot tartottak a Városközpont építési szabályzatának tervezetéről
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Berencz Ibolya főépítész arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy egyrészt azért kellett elkészíteni a KÉSZ-t, mert a kerületi szabályozást igazítani kellett a megváltozott fővárosi jogszabályokhoz, másrészt az önkormányzat igazi városközponttá akarja alakíttatni a területet. Azt is elmondta, a tervezethez érkezett és érkező javaslatok a képviselő-testület döntése alapján kerülhetnek bele a végleges KÉSZ-be. Hozzátette, még nyolc napig lehet véleményezni írásban a Városközpont építési szabályzatának tervezetét, a javaslatokat a Főépítész Iroda címére (1195 Bp., Városház tér 18-20.) vagy a foepitesz@kispest.hu e-mail címre lehet küldeni. 

A tervezetet Bérczi Szabolcs, a tervezőiroda képviselője mutatta be, kitérve a korábbi megalapozó vizsgálatok főbb megállapításaira: a jó közlekedési kapcsolatra, a kihasználatlan területekre, az esetleges szegregáció veszélyére az Üllői út – Kisfaludy utca – József Attila utca – Báthory utca által határolt tömbben, valamint a Városközpont területében rejlő fejlesztési potenciálokra. Elmondta, a KÉSZ célja a fejlesztési keretek meghatározása, valamint kiegyensúlyozott városkép, arányos beépítés megvalósítása területen.

A Közös Sors Integrációs Egyesületet vezető dr. Mádai Mónika az egész területre vonatkozó teljes akadálymentesítést tartotta fontosnak hozzászólásában. Csáki László, a volt Centrum Áruház előtti telek tulajdonosa pedig azt mondta, a terület beépíthetőségét korlátozza a szabályozás, ezért változtatni kell rajta.