HÍREK  2018. augusztus 15.      1,064
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az udvar és a világítás újul meg a Tarkabarka oviban

Végéhez közeledik a Tarkabarka óvoda Dobó Katica utcai épületében a világítás korszerűsítése és az udvar felújítása, a nevelési év kezdetére befejeződnek a munkálatok.

Az udvar és a világítás újul meg a Tarkabarka oviban
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

A Tarkabarka oviban folyó beruházás is része intézményfelújítási programunknak, összességében több mint 15 millió forintot fordítottunk az udvari munkákra és az óvodaépület világításának teljes korszerűsítésére – tájékoztatta lapunkat Gajda Péter polgármester, aki Vinczek György alpolgármesterrel és Kránitz Krisztiánnal, a felújítást koordináló VAMŰSZ igazgatójával ma tekintette meg a munkálatokat.

A vagyonkezelő igazgatójától megtudtuk, az udvar 160 négyzetméteren kap gumiburkolatot és a hátsó homokozó körül is gumiborítást alakítanak ki, ezeken kívül 114 négyzetméternyi részt térköveznek le. A csapadék elvezetéséről 34 méternyi folyóka és 3 szikkasztó gondoskodik. Egy játszóvárat és – a régi helyett – egy új fa tárolót is kap az óvoda. A több mint 300 négyzetméternyi mennyezet festése mellett a teljes világítást is lecserélték: 57 LED-es lámpatest, 6 halogén izzólámpás és 4 kültéri vízmentes LED-es lámpatest biztosítja a fényt az óvodában.