HÍREK  2018. szeptember 03.      1,027
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kutyák és gazdák találkoztak

Negyedik alkalommal rendezte meg a Kispesti EbFestet a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat vasárnap a Katona József utcai Önkormányzati Sporttelepen (KAC-pálya). Gajda Péter polgármester, illetve Rátkai Andrea és Kertész Csaba és alpolgármesterek is meglátogatták a rendezvényt.

Kutyák és gazdák találkoztak
A képre kattintva galéria nyílik. (24 kép)

A rendezvényt megnyitó polgármester köszönetet mondott azoknak az önkénteseknek, akik fontos feladatuknak tartják az elkóborolt állatok mentését, visszajuttatásukat gazdáikhoz, a gazdátlan állatok örökbefogadásának segítését és missziójukat a felelős állattartás szabályainak mind szélesebb körű megismertetésében. Mint hangsúlyozta, a negyedik EbFest is kiváló alkalmat teremt a gazdakeresésre és az állattartási ismeretek gyarapítására. Egyben megígérte Gajda Péter, hogy az önkormányzat a továbbiakban is támogatja a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálatot.

Az állatvédők vezetője oklevéllel köszönte meg a polgármesternek a támogatást. Kruzslicz Anna lapunknak elmondta, az önkormányzat autóval és havi 200 ezer forinttal segíti a munkájukat, amelynek elvégzéséhez még saját forrásokat is igénybe kell venniük. Rendszeresen járőröznek a kerületben, három év alatt 1300 esetben jártak el, évente mintegy 200 állat kerül a gondozásukba. Ezért is van nagy szükségük minél több önkéntes segítőre és ideiglenes állatbefogadóra. Kruzslicz Anna szerint az EbFest is segít ebben, a rendezvény egyre sikeresebb, az idein a tavalyinál is többen vettek részt.

Szerencsére az eső csak a rendezvény elején ijesztgetett, így nem akadályozta meg, hogy a negyedik Kispesti Ebfest a korábbiakhoz hasonló jó hangulatú kutyás találkozó lehessen. A programban bemutatót tartott a Falka City Kutyaiskola, egyik tagjuk a bull típusú kutyák tartásáról is beszélt a közönségnek. Felléptek a Mágnes Színház ifjú művészei, bemutatót tartottak a Black Top hip-hop táncosai, dr. Jandó Tamás állatorvos az egzotikus állatokról tartott előadást, őrző-védő kutyás bemutatót tartott az MKOSE és szépségversenyt is rendeztek a kutyusok számára.

A Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat nem rendelkezik hatósági jogkörökkel, tevékenységét a polgárőrségre és az állatok védelmével foglalkozó civilszervezetekre vonatkozó jogszabályi rendelkezések, valamint az önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás szabályozza. Rendszeresen járőröznek, illetve 0-24 óra között, a hét minden napján a bejelenteskispest@gmail.com e-mail címen és a 06-70/636-6230-as telefonszámon fogadják a Kispestről érkező bejelentéseket esetleges állatkínzásról, helytelen tartásról, balesetet szenvedett, illetve kóbor állatokról. A szervezet kiemelt céljának tekinti a felelős állattartás megismertetését a gyerekekkel.