HÍREK  2018. szeptember 04.      1,989
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Új sportpályával gyarapodott Kispest

Felavatták hétfőn a Vass iskola és a Kispesti Női Kézilabda Klub új kézilabdapályáját az iskola udvarán. Burány Sándor országgyűlési képviselő és több önkormányzati képviselő is jelen volt az ünnepségen, amelyet táncprogram és serdülő bemutató mérkőzés színesített.

Új sportpályával gyarapodott Kispest
A képre kattintva galéria nyílik. (21 kép)

Ertelné Csák Judit igazgató az iskola életében meghatározó eseménynek, kitüntetésnek nevezte, hogy a Vass iskola új sportpályát kapott, és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) „Kézilabda az iskolában” programjának partneriskolája lett. Beszámolt egy „plusz jutalomról” is: az önkormányzat megcsináltatta az iskola ebédlőjének ablakait. Az igazgató megköszönte Dódity Gabriella önkormányzati képviselő, fejlesztéspolitikai tanácsnok közreműködését a pálya megvalósításában, a Magyar Kézilabda Szövetségnek és az önkormányzatnak a támogatást, a Kispesti Női Kézilabda Klubnak (KNKK) pedig, hogy megvalósulhatott az álom.

Béki-Nagy Bertalan, a KNKK elnöke úgy fogalmazott, hogy a klub életében nagy esemény, hogy elkészült a pálya, „elkezdhetünk dolgozni”. Dódity Gabriella elmondta, az MKSZ állami támogatással indított 3 milliárdos rekortán pályaépítési programjának egyik állomása a Vass iskolában lévő pálya.

Az új kézilabdapályát Gajda Péter polgármester és Dódity Gabriella avatta fel, majd Béki-Nagy Bertalannal együtt adták át a tavalyi év legjobb utánpótláskorú játékosainak (Kispesti Oroszlánok) a díjakat.