HÍREK  2018. szeptember 18.      816
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyugdíjasoknak tartottak szüreti mulatságot

Tizedik alkalommal rendezett szüreti mulatságot nyugdíjasainak a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat az Ady Endre úti Lila Akác Idősek Klubjában.

Nyugdíjasoknak tartottak szüreti mulatságot
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

A nyugdíjas civilszervezetek és az idősklubok tagjai közül mintegy nyolcvanan vettek részt a rendezvényen, amelyen Vinczek György alpolgármester, Varga Attila, a szociális bizottság elnöke, valamint Huszár Erzsébet idősügyi tanácsos is jelen volt.

Balázs Piroska intézményvezető köszöntőjét követően Vinczek György üdvözölte a megjelenteket, és bejelentette, csütörtökön megalakul a Kispesti Idősügyi Tanács. Az alpolgármester elmondta, a konzultációs, koordináló testület feladatai közé tartozik véleményezni az idősek életkörülményeit közvetlenül érintő kormányzati döntések és jogszabályok tervezetét, figyelemmel kísérni azok végrehajtását, valamint közvetíteni az idősödő emberek, illetve a vallási közösségek és a civil szervezetek javaslatait.

A megnyitó után a Segítő Kéz Dalkör szüreti dalcsokra következett, majd Érik a szőlő, hajlik a vessző címmel a Honvéd Együttes két művésze, Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor adott zenés műsort. A gondozó szolgálat pincepörkölttel, valamint egri és villányi vörösborokkal látta vendégül a meghívottakat. Az ételről idén is a Pensio Kft. gondoskodott.