HÍREK  2018. szeptember 30.      1,330
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Mihály-napi búcsú: jól sikerült

Változatos programokkal várta a kispesti családokat a KMO nyárbúcsúztató Mihály-napi búcsúja szombaton, a Templom téren.

Mihály-napi búcsú: jól sikerült
A képre kattintva galéria nyílik. (48 kép)

A MintaPinty Zenekar Kész MintaCirkusz! gyermekkoncertjével indult a program, majd délben a Kispesti Obsitos Fúvószenekar szórakoztatta a közönséget. Délután a kispesti nemzetiségek (román, horvát, roma) mutatták be műsoraikat, a gyerekeket pedig a Grimask Színház Ördöngős Jankó című zenés bábjátéka várta. Ezután a humor percei következtek a rendezvény műsorvezetője, Beleznay Endre és Szép Bence jóvoltából. A stand up műsort Buch Tibor és Szász Kati örökzöld dallamai követték, majd a táncé lett a főszerep: a színpad előtti délszláv-táncházban a Tabán Szerb Folklór Egyesület táncosaival együtt ropták a kispestiek.

Délután hat órakor köszöntötte a búcsú vendéget Kispest polgármestere. Már tíz éve hagyomány, hogy a kispestiekkel együtt búcsúztatjuk a nyarat – fogalmazott Gajda Péter, aki rövid számvetést is tartott a nyári fejlesztésekről: a közterületi, valamint óvodai és bölcsődei felújításokat említette, hozzátéve, hogy reméli, a következő években is hasonló beruházásokkal találkozhatnak majd a kispestiek.

A polgármesteri köszöntő után Magyarország első balkán rezesbandája, a kilenctagú, jazz-zenészekből verbuválódott Guča Partyzans Brass Band adott koncertet. A Mihály-napi búcsút tűzzsonglőrök zárták idén is.

Számos kísérőprogram tette színesebbé a búcsút: nagyon népszerű volt az állatsimogató és a népi játszótér a Kaszinó kertjében, de a kézműves foglalkozások és a kis vidámpark játékai is sok gyereket vonzottak.

Mint minden évben, most nyílt meg a Kispesti Kertbarát Klub őszi termény- és dísznövény-kiállítása a Kaszinóban. A csepeli, a XVI. kerületi és a szigetszentmiklósi kertbarátok is részt vettek az idei bemutatón, amelyet a szigetszentmiklósiak I. világháborús viráginstallációja tett különlegessé.

Az igazi búcsúhangulat megteremtése mellett fontosnak tartjuk a hagyományok bemutatását is. Arra is törekszünk, hogy mindig valami újat is mutathassunk a kispestieknek. Az emberek szeretik a rendezvényt, jól érzik itt magukat – mondta el lapunknak Gábor Ilona, a Mihály-napi búcsút rendező KMO Művelődési Ház igazgatója.