HÍREK  2018. október 04.      1,003
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújult a Tarkabarka óvoda udvara

A nevelési év kezdetére befejeződött a Dobó Katica utcai Tarkabarka óvoda udvarának felújítása és az épületben a világítás korszerűsítése. Kispest polgármestere és a felújítást koordináló VAMŰSZ igazgatója ma tekintették meg az óvodát.     

Megújult a Tarkabarka óvoda udvara
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Az udvar felújítását és a világítás teljes korszerűsítését egyeztettük a szülőkkel és a pedagógusokkal, a nyár folyamán elvégzett beruházás mintegy 15 millió forintba került, és része volt az önkormányzat intézményfelújítási programjának. Terveink szerint jövőre az óvoda Zoltán utcai telephelyén indul a felújítás – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester.

Kránitz Krisztián VAMŰSZ-igazgatótól megtudtuk, egyszerre zajlott a két projekt: az udvar felújítása és a világítás korszerűsítése. Az udvar 160 négyzetméteren kapott gumiburkolatot és a hátsó homokozó körül is gumiborítást alakítottak ki, ezeken kívül 114 négyzetméternyi részt térköveztek le. Egy játszóvárat és – a régi helyett – egy új fa tárolót is kapott az óvoda. A több mint 300 négyzetméternyi mennyezet festése mellett a teljes világítást is energiatakarékosra cserélték: 57 LED-es lámpatest, 6 halogén izzólámpás és 4 kültéri vízmentes LED-es lámpatest biztosítja a fényt az óvodában.