HÍREK  2018. október 18.      1,083
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Lakással segített az önkormányzat a négygyermekes családon

Jelképesen mai látogatása alkalmával adta át Kispest polgármestere annak a Vas Gereben utcai bérlakásnak a kulcsait, amellyel az önkormányzat segített egy nehéz körülmények közé került négygyermekes családon.

Lakással segített az önkormányzat a négygyermekes családon
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

A négygyermekes kispesti Bakó család saját lakása devizahitel-tartozás miatt került a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-hez, tőle bérelték vissza. A magas bérleti díjat és a közös költséget, noha rendezett körülmények között éltek, a férj és a feleség munkájával sem tudták már fizetni. Tavasszal utcára kerültek volna, és mivel semmilyen segítségre nem számíthattak, ekkor keresték meg a kerület polgármesterét – mesélték el röviden történetüket.

Gajda Péter lapunknak elmondta, sok család keresi meg az önkormányzatot és őt is, hogy segítse megoldani lakhatási problémáit. „Ebben az esetben is ez történt, a család év elején fordult hozzám, négy gyerekkel tette volna utcára őket a Nemzeti Eszközkezelő. Közös erővel felújítottuk a csaknem 50 négyzetméteres komfortos lakást. Remélem, hogy hosszú távú megoldást is találunk majd számukra” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, egyre többen kerülnek nehéz helyzetbe, ezért a jövőben is tervezi az önkormányzat, hogy lehetőségeihez mérten segíti azokat, akik rászorulnak. Hatvan lakással gazdálkodik a kerület, az önkormányzat évente 10-15 lakást tud felajánlani a lakhatási nehézségekkel küszködő családoknak.