HÍREK  2018. november 11.      1,089
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Kós iskola nyerte az ünnepi úszóversenyt

A már hagyományos őszi kupán több mint 800 diák, 40 diák és 15 pedagógus mérte össze úszótudását. Az iskolák versenyét ezúttal a Kós Károly Általános Iskola nyerte, a Pannónia és a Bolyai előtt.

A Kós iskola nyerte az ünnepi úszóversenyt
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Az ünnep jegyében telt a hagyományos őszi úszóverseny, hiszen a Kispesti Uszoda ebben az esztendőben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját.

Kispest leglátogatottabb intézménye ma az uszoda – mondta el beszédében Gajda Péter polgármester. Ez az elmúlt évek fejlesztéseinek is köszönhető, hiszen ma már napkollektor fűti a medencéket, új és korszerű a beléptetőrendszer, megnyíltak a kültéri medencék, megújultak a zuhanyzók, az öltözők és az uszodakert.

Tóth András, az uszoda intézményvezetője elmondta, az idén nyáron már üzemelő kültéri medencék nagyon sok látogatót vonzottak, de népszerűek a tanfolyamok is.

Az őszi kupán idén is több számban mérkőztek meg egymással a diákok, a szülők és a pedagógusok egyaránt. Az 1988-ban alapított vándorserleget 2015 után ismét a Kós Károly Általános Iskola nyerte.

Az egyéni és csapatversenyi díjakat Tóth András intézményvezetőtől, Dódity Gabriella és Fekete László önkormányzati képviselőktől, Burány Sándortól, országgyűlési képviselőtől, Kertész Csaba és Vinczek György alpolgármesterektől vehették át a versenyzők.

Eredmények (pdf)

Iskolák versenye (pdf)