HÍREK  2018. november 11.      880
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nemzetiségi nap a KMO-ban

Kilenc nemzetiségi önkormányzat kulturális műsorát élvezhette a közönség a 23. nemzetiségi esten a KMO-ban.

Nemzetiségi nap a KMO-ban
A képre kattintva galéria nyílik. (19 kép)

Gábor Ilona, a művelődési ház igazgatója köszöntőjében elmondta: hosszú évek óta hagyomány, hogy a kispesti nemzetiségek a KMO-ban adnak műsort.

Vinczek György alpolgármester beszédében kiemelte az elmúlt időszak történéseit: Kispestnek tovább bővültek testvérvárosi kapcsolatai, hiszen márciusban a romániai Tasnáddal kötött az önkormányzat testvérvárosi megállapodást. Az alpolgármester arról is beszélt, hogy az idén elindulhatott a német nyelvi képzés az Arany Óvodában.

A kulturális seregszemlén először a legkisebbek mutatkoztak be. A német önkormányzat nevében fellépett az Arany Óvoda német nemzetiségi csoportja, majd az Erkel iskola diákjai. A román önkormányzat képviseletében a Nagykárolyi Folklór Együttes adott műsort. Az örmény kultúrát az ArusenKaa zenekar hozta el Kispestre. Az ének-zeneszerző folk duó tagjai örmény zenészek, muzsikájukra nagy hatással van az örmény népzene. Ezután az Ellinizmosz Görög Tánccsoport lépett a színpadra, akik jellegzetes görög táncokat mutattak be. A lengyel önkormányzat képviseletében a Polonez Néptáncegyüttes gyermek táncosainak műsorát élvezhették a nézők, majd a cigány önkormányzat meghívására a Romano Glaszo zenekar lépett a színpadra. A horvát hagyományőrző néptánccsoport különleges táncai után, a bolgár Roszica Néptánccsoport varázsolta el a közönséget. Végül a szerb önkormányzat műsorában a Selo zenekart adott koncertet.

A közel három órás műsor után a közönség megkóstolhatta a nemzetiségek különleges ételeit, italait is.