HÍREK  2018. december 06.      1,169
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Látogatás a Napraforgó óvodában

Eszközök beszerzésére jelentős összeget biztosított idén is az önkormányzat a fenntartásában működő óvodák számára. Gajda Péter polgármester és Vinczek György alpolgármester a Napraforgó óvodában ma tekintette meg, hogy mire költötték a kapott támogatást.

Látogatás a Napraforgó óvodában
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Idén is 20 millió forintot fordítottunk eszközök beszerzésére az óvodáinkban, a Naprafogóban is jó helyre került az 1,3 millió forint. Terveink szerint a következő években is hasonló módon szeretnénk támogatni az intézményeket – mondta el lapunknak Gajda Péter.

Bogdányné Horváth Ildikótól, a kertvárosi óvoda vezetőjétől megtudtuk, bútorokat – csoportszobai és öltözőszekrényeket, székeket, asztalokat – valamint technikai eszközöket – laptopot, számítógépet és monitort – vásároltak a támogatásból.

A Karinthy Frigyes utcai Napraforgó óvoda speciális logopédia csoportot működtet maximum 13 fővel, ide azokat a különleges bánásmódot igénylő gyermekeket várják, akiknek mindennapos intenzív beszéd- és mozgásterápiára van szükségük. Két óvodai csoportban több mint tíz éve végzik az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara óvodapedagógus hallgatóinak gyakorlati képzését is.