HÍREK  2018. december 13.      1,773
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rendvédelmi dolgozókat jutalmaztak

Berecz Roland rendőr törzsőrmester kapta Az év rendőre, Sándor Barna tűzoltó törzszászlós Az év Tűzoltója és Békési Gábor Az év polgárőre kitüntető címet.

Rendvédelmi dolgozókat jutalmaztak
A képre kattintva galéria nyílik. (19 kép)

A Városháza dísztermében tartott idei ünnepségen Berecz Roland rendőr törzsőrmester kapta Az év rendőre, Sándor Barna tűzoltó törzszászlós Az év Tűzoltója és Békési Gábor Az év polgárőre kitüntető címet. A díjazottaknak Orbán Bori és Pánczél Kristóf remek előadásával kedveskedtek a szervezők.

Több mint húszéves hagyomány már Kispesten, hogy évente egy alkalommal megköszönjük azoknak, akik azért dolgoznak, hogy a kerület biztonságos, biztonságosabb legyen – mondta Gajda Péter polgármester a Kispest közbiztonságát, a közrendet, a kerület lakóinak nyugalmát védelmező szervezetek dolgozóit, a szolgálatot kiválóan teljesítő rendőrök, tűzoltók és polgárőrök tiszteletére rendezett ünnepségen és díjátadón. A polgármester hangsúlyozta, senkit nem kell meggyőzni arról, hogy a rend védelme fontos és felelősségteljes feladat. Veszélyes világban élünk, de mi itt Kispesten azt olvashatjuk a statisztikákban, azt érezzük a hétköznapokban, hogy a kerület a főváros egyik legbékésebb, legbiztonságosabb városrésze. Erre mi kispestiek büszkék lehetünk. De ezt nem „adták ingyen”, hiszen sokan, sokat tettek ezért az elmúlt időszakban. Rengeteg „sziszifuszi” munkával értük ezt el közösen a rendvédelmi szervekkel. Az önkormányzat a lehetőségeihez képest minden évben igyekszik hozzátenni a magáét, ha kell a térfigyelőrendszer bővítésével, ha kell anyagi támogatással, és minden évben ezzel az ünnepélyes köszönetnyilvánítással – tette hozzá.

Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes, a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője arról beszélt, hogy a lakossági köszöneteken kívül szinte ez az egyetlen alkalom, ahol elismerik a rendvédelmi szervek munkáját. A rendvédelmiek nevében megköszönte az önkormányzat támogatását és együttműködését, hiszen az elmúlt évben Kispesten sem rendőrségi, sem pedig katasztrófavédelmi, tűzoltósági szempontból nem volt „embert próbáló” esemény, ami azt is jelenti, hogy megfelelő az együttműködés a megelőzésben.

A köszöntők után Gajda Péter polgármester, Lackner Csaba, a Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottság elnöke, illetve Lázár Tamás közbiztonsági tanácsnok átadta Az év rendőre, Az év Tűzoltója és Az év polgárőre kitüntető címeket és egyéb elismeréseket.

Kispest Önkormányzata Az év rendőre elismerő címet adományozott Berecz Roland rendőr törzsőrmesternek, aki hivatásos rendőri szolgálatát a BRFK XIX. kerületi Rendőrkapitányság Őr-Járőrszolgálati Alosztály állományában, mint járőr 2011-ben kezdte meg, majd 2016-tól körzeti megbízotti beosztásban látja el szolgálati feladatait. Munkáját magas szinten, hatékonyan végzi. Szakmai felkészültsége kiváló, a megszerzett ismereteit a gyakorlatban jól alkalmazza, folyamatosan fejleszti, a jogszabályi változásokat figyelemmel kíséri. Szolgálatai ellátása során kiemelkedő bűnügyi érzékenységéről tett tanúbizonyságot, melynek köszönhetően a közterületen történő bűncselekmények visszaszorítása érdekében komoly eredményeket ért el. Munkájával hozzájárult a rendőrségbe vetett bizalom növeléséhez. Munkatársai is bármikor számíthatnak segítségére.

Kispest Önkormányzata Az Év tűzoltója elismerő címet adományozta Sándor Barna tűzoltó törzszászlósnak, aki 2007 óta tagja a XVIII-XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak. Munkája példaértékű, folyamatosan fejleszti tudását, amit igyekszik fiatalabb kollégáinak is átadni. Újonc felszerelő kollégák mentoraként gyakran vállal plusz feladatokat, tapasztalatával segíti a szolgálati csoport munkáját. A beosztásán túl sok esetben rajparancsnoki feladatokat lát el, nagy körültekintéssel és precizitással. A csoport meghatározó egyénisége, véleményét vezetői és készenléti szolgálatot ellátó kollégái is elfogadják. Nyugodt, higgadt, objektív módon látja a társai munkáját, és a káreseteknél kialakult helyzeteket. Az évek alatt megszerzett tapasztalatait a tűzoltóság jó hírnevének emelésére, az itt élők biztonságérzetének növelésére és a társai fejlődésére fordította.

Kispest Önkormányzata Az év polgárőre elismerő címet adományozta Békési Gábornak, aki 2009-ben lett polgárőr. Hivatástudata kiemelkedő, közvetlen természetének köszönhetően egészen a kisgyermekektől a szépkorúakig mindenkivel megtalálja a közös hangot és bizalmas kapcsolatot alakít ki. Szívén viseli a kerületiek problémáit, legyenek azok egyéniek, vagy érintsenek nagyobb csoportokat. Zebrás szolgálatai során pihenőnapjain is felváltva biztosította a 2017/2018-as tanévben a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola, valamint a Kispesti Pannónia Iskola tanulóinak biztonságos iskolába érkezését. A 2017-es évben egyik szervezője volt egy lakossági fórumnak, melynek célja a kispesti betörések visszaszorítása volt. Fiatal gyermekének nevelése mellett is kiemelkedően sok szolgálatot lát el, szoros időbeosztásban.

A folytatásban átadták az önkormányzat által adományozott elismerő okleveleket a XIX. kerületi Rendőrkapitányság kiemelkedő munkát végző munkatársainak. Kispest Közbiztonságáért kifejtett odaadó munkájáért, a példamutató szolgálat ellátásának elismeréséül oklevelet és pénzjutalmat vehet át: Farkas Zoltán rendőr főtörzsőrmester, Bereczki Nikolett, Kissné Horvát Erika, Sztrhárszky Katalin Ilona, Gyarmati Péter rendőr törzsőrmester, Imre Ágota rendőr zászlós, Mihók Tamás rendőr törzsőrmester, Toma Éva rendőr főtörzsőrmester és Marticsek János rendőr alezredes.

Kispesti Önkormányzat képviselő-testülete Kispest Közbiztonságáért kifejtett odaadó munkájáért elismerő oklevelet és pénzjutalmat adományozott a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez tartozó XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársainak: Kempf Tamás tűzoltó őrmesternek, Bán Zsolt tűzoltó őrmesternek, Lieber László tűzoltó törzsőrmesternek, Mihály Tamás tűzoltó őrmesternek és Valkovszki András tűzoltó főtörzsőrmesternek.

Az emberek biztonságát szolgáló, a rendőrség és az önkormányzat tevékenységét támogató önzetlen polgárőri munkája elismeréseként, Kispest Közbiztonságáért kifejtett odaadó munkájáért elismerő oklevélben részesült: Mangel-Vályi Áron polgárőr és Hoffer István önkormányzati rendész.