HÍREK  2019. március 19.      1,076
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Erdőtakarítás közös erővel

Kispestre, a kerület fejlesztésére is fordíthatná az önkormányzat az illegálisan lerakott hulladék elszállítására évente elköltött több mint 50 millió forintot – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció egyik helyszínén. A TeSzedd! akció főként diákoknak, fiataloknak, valamint a vállalatoknak, cégeknek, önkormányzatoknak, civil szervezeteknek és családoknak szól. Célja a közösségépítés mellett a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése, hogy a következő generációk számára is megmaradjon az élhető környezet.

Erdőtakarítás közös erővel
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

Idén is a gyorsforgalmi út és a Vak Bottyán utca közötti erdőrészek megtisztítása szerepelt a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció kispesti programjában. A Szabó Ervin utca–Víztorony utca között és a Lehel utca–Jósika utca közötti szakaszon Gajda Péter polgármester, Teknős Ferenc önkormányzati képviselő, a Vass iskola és a XVIII. kerületi Darus utcai iskola tanulói, valamint a Kispesti Kertbarát Klub tagjai és más önkéntesek szedték a szemetet.

Kezdettől részt veszünk a figyelemfelkeltő akcióban, de már korábban is szerveztünk hasonló eseményeket Kispesten. Az önkormányzat kiemelten foglalkozik a kerület tisztaságával, a közterületek rendjével, évente több mint 50 millió forintot fordítunk az illegálisan lerakott hulladék elszállítására különösen az olyan kiemelt gócpontokról, mint a Kossuth tér, a KöKi környéke, a Templom tér vagy a Kertváros, amelyekre máshonnan is odahordják a szemetet. Pedig ezt az összeget a kerület fejlesztésére is tudnánk fordítani – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester.