HÍREK  2019. március 21.      836
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kispestről adott a nyelviskola rádiója

Ma délután a kispesti nyelviskolából sugárzott adást a világ tizenéveseinek a Helen Doron által támogatott rádió, a TeenBuzz. Kispest önkormányzata öt kerületi diák angoltanulását támogatja az iskolában.

Kispestről adott a nyelviskola rádiója
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Richard Freedmann, a TeenBuzz Radio igazgatója és riportere délután 5 és 7 óra között jelentkezett be Kispestről, riportokat készített az itt tanuló fiatalokkal. A TeenBuzz a fiatalokat érdeklő témákat helyezi előtérbe, támogatja a Helen Doronban folyó angol nyelvoktatást, amely nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a fiatalok tudják és merjék is használni nyelvtudásukat. A rádió éjjel-nappal sugároz, és ingyenesen elérhető a világ bármely pontjáról.

A mai világban már nem lehet nyelvtudás nélkül boldogulni, ezért is fontos, hogy egy ilyen nyelviskola működik Kispesten. Évente öt diák nyelvtanulását támogatja az önkormányzat a Helen Doronban – mondta el lapunknak az eseményen részt vevő Kertész Csaba alpolgármester.

Szeretnénk megmutatni a világnak, nyelvtanítási módszerünk hatékonyságát, amely a gyermeki nyelvelsajátító képességre épít. A tizenéves korosztály oktatási programjának része az interaktív TeenBuzz rádió, amely rendszeresen tart road-show-kat a világ számos pontján, és készít riportokat azokkal a diákokkal, akik a Helen Doron módszerrel eljutottak oda, hogy társalgási szinten beszélnek angolul – tudtuk meg a nyelviskola vezetőjétől. Veréb Zsuzsa elmondta, összesen mintegy 300 diák vesz részt a foglalkozásokon Kispestről és a környékről. Az önkormányzattal évek óta nagyon jól együttműködik az iskola, öt diák tanulmányait az önkormányzat támogatja, négynek a nyelviskola biztosítja az ingyenes nyelvoktatást, amely a heti egyszeri 45 perces foglalkozás mellett a munkafüzetet, valamint a hang- és képanyagot is magában foglalja.