HÍREK  2019. április 01.      884
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Emlékeztek a legendás labdarúgóra

Puskás Ferenc, az Aranycsapat kapitánya, a Nemzet Sportolója, Kispest Díszpolgára, 92 éve született. Ebből az alkalomból tartottak megemlékezést KÖKI Terminálnál lévő szobornál.

Emlékeztek a legendás labdarúgóra
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Kispest polgármestere arról beszélt emlékező beszédében, hogy Puskás Ferencet nem csupán Kispesten, hanem az országban, Európában és a világban is szerették és tisztelték. Büszkék vagyunk rá, hogy ízig-vérig kispesti volt – hangsúlyozta Gajda Péter. Kispest méltó módon őrzi emlékét halála óta: a stadion előtti utca és egyik iskola viseli nevét, és egy köztéri szobor is emlékeztet a nagyszerű sportemberre és díszpolgárra – mondta a polgármester.

                                                                               

Felidézte a Nemzet Sportolójának emlékét a volt Honvéd játékos, Szurgent Lajos és Dunai Antal olimpiai bajnok is. „Sose feledjük Puskást, Kispesten ez kötelező” – fogalmazott az egykori kiváló újpesti csatár.

A születésnapi megemlékezés zárásaként a megjelentek fejet hajtottak a szobor előtt. Az önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester, valamint Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek helyezték el az emlékezés virágait. A Budapest Honvéd FC képviseletében Szurgent Lajos és Kaszás Kálmán, az MLSZ nevében Dunai Antal, a Puskás iskola képviseletében Bihari Péter igazgató, a Puskás Alapítvány nevében dr. Bernát Péter és Kaszás Kálmán, a Honvéd Baráti Kör részéről Piroska János, a Puskás Nemzetközi Futballalapítvány képviseletében Mravik Gusztáv, a kispesti Fidesz nevében Lazányi Ferenc önkormányzati képviselő és Mihály András koszorúzott.