HÍREK  2019. május 10.      874
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnep a Puskás iskolában

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli ezen a héten a Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola. Csütörtökön gálaműsort tartottak.

Ünnep a Puskás iskolában
A képre kattintva galéria nyílik. (19 kép)

(Fotó: Bán Nóra, Puskás iskola)

Köszöntőjében az igazgató elmondta, a kezdetek óta törekszik rá a tantestület, hogy az iskolát befejező gyerekek biztos tudás birtokában megállják a helyüket az életben, és büszkék legyenek rá, hogy itt végeztek. Bihari Péter hangsúlyozta, ugyan a folyamatos megújulás végigkísérte az iskola történetét – öt éve például a digitális világ felé nyitottak kaput, és egyedülálló digitális oktatás folyik az iskolában –, megőrizték a régi hagyományokat, értékeket, és továbbra is a gyerekközpontúság, a gyerekek és a tanítás szeretete határozza meg pedagógiájukat.

Bihari Péter beszámolt az ünnepi hét eseményeiről: kedden a névadó, Puskás Ferenc életéről rendeztek totót, szerdán kiállítást nyitottak, a csütörtök az alsó tagozatosok sportnapjával indult, volt benne koszorúzás, Bp. Honvéd–Puskás iskola focimeccs, amit 3:2-re megnyert a suli, és ünnepség. Pénteken a játékos programok mellett, ellátogatnak az iskolába a Tetovált Állatmentők: a felelős állattartásról beszélnek a gyerekeknek, és egy kutyás engedelmességi bemutatót is tartanak. Az alsósokat mini vidámpark, a felsősöket „zöld akadályverseny” várja. Végezetül a komplex verseny díjazottjait köszöntötte az igazgató, és átadta az okleveleket, illetve a támogatásokat a tanulmányi kiránduláshoz a 6. a osztálynak (3.), a 6. b-nek (2.) és a 8. a-nak (1.).

Az ünnepi műsor egyes programjait az 1979-es kezdés óta az iskolában dolgozó pedagógus, Nagyné Bonyár Edit igazgató-helyettes ajánlotta a közönség – diákok, tanítók és tanárok, szülők, vendégek, egykori tanulók és pedagógusok – figyelmébe. Három népdalt adott elő az énekkar, Pál Mária „Mi történt az iskolában?” című versét Seibin Alexandra (3. a) mondta el, Gyuris Botond (4. b) akrobatikus táncbemutatót tartott. Sziklai Gabriella (5. a) Petőfi Sándor „Füstbe ment terv” című költeményét szavalta el, képek idézték fel az iskola elmúlt 10 évét, Sütő Alexandra (5. a) énekelt, és volt néptáncbemutató a 2. a, 3. b és 4. b diákjainak előadásában. A „Vadgalamb és a szarka” című mesét a mesemondó verseny I. helyezettje, Simon Kristóf (1. b) mondta el. Sütő Alexa, Sütő Vanessza és Sziklai Gabriella zenés ügyességi bemutatót tartott, majd a „Bolond falu” című mesejáték zárta a műsort a 4. b előadásában.