HÍREK  2019. június 23.      1,063
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szezonnyitó a vizes játszótéren

Gólyalábasok és kalóz huncutságok várták a gyerekeket az idei szezonnyitón a tavaly átadott vizes játszótéren.

Szezonnyitó a vizes játszótéren
A képre kattintva galéria nyílik. (18 kép)

Hamar népszerű lett, és nem csak az itt élők között, a tavaly átadott kispesti vizes játszótér, amelyet az önkormányzat saját költségvetéséből, mintegy 200 millió forintból építtetett. Ez azért is különleges, mert a sok hasonló közösségi tér közül ezt ingyen használhatják a gyerekek – tudtuk meg Kispest polgármesterétől, aki Vinczek György alpolgármesterrel és Fekete Lászlóval, a körzet önkormányzati képviselőjével vett részt a szezonnyitón. Gajda Péter kérdésünkre elmondta, hogy a közösségi vagyon megvédése érdekében az önkormányzat az elmúlt időszakban módosította a közterek használatáról szóló rendeletét, amelyben a nem kerületből érkező gyerekcsoportoknak be kell jelentkeznie az illetékes önkormányzati irodán azért, hogy elejét vegyék az önkormányzat által épített és fenntartott közterek üzleti használatának, túlterhelésének, hiszen volt már példa arra, hogy autóbuszokkal érkeztek a kerületen kívülről, vállalkozásban szervezett gyermekcsoportok a Kós térre, vagy ide, a vizes játszótérre. Nem szeretnénk, ha a szervezett csoportok miatt a kerületi gyerekek és családok kiszorulnának a köztereinkről – tette hozzá.

A polgármester elmondta azt is, hogy itt a téren az elmúlt időszakban újult meg a Berzsenyi utcai gyermekrendelő, a Zöld Ágacska óvoda és hamarosan, a közösségi költségvetés keretében a Puskás iskola udvarának egy része is. De hamarosan a felnőtt háziorvosi rendelőt is felújítják.

A Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (WKK) két munkatársa, művelődésszervezője, Bonecsuk Mónika és Kiss-Szitár Orsolya, most is különlegesen izgalmas programot, „kalóz huncutságokat” állítottak össze a gyerekeknek. Volt ebben „béka a tálban”, halfogás, célba dobás zoknigombóccal cápa szájába. Azok a kisgyerekek, akik végigcsinálták a feladatokat okleveles kalózokká vagy matrózokká válhattak! Természetesen nem maradhatott el a test és arcfestés sem, amelynek szakértője most is a WKK-ás Brösztl Éva volt.