HÍREK  2019. július 03.      1,215
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Táboroznak az iskolások

Kilenc héten át, június 24-től augusztus 23-ig hétfőtől péntekig várják a kispesti gyerekeket az önkormányzat napközis táborába, a Vass iskolába.

 

Táboroznak az iskolások
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Teltház van ezen a héten a kispesti napközis táborban, hiszen a hét első felében 150-155 gyereknek szerveztek vidám és tartalmas nyári programot az őket felügyelő pedagógusok, míg az elmúlt héten 120-150 között mozgott a létszám.

Egyre népszerűbb a napközis tábor a kispesti családok körében, hiszen az évtizedek óta hagyományos táboroztatási forma sokat változott az elmúlt években, gazdagodtak, színesedtek a programok. A nyári táborozás továbbra is ingyenes, csupán az étkezésért kell fizetni azoknak, akik egyébként is fizetnek a közétkeztetésért. Ez a kerületi, illetve a tankerülethez tartozó és egyházi fenntartású iskolákba járó alsósoknak 677 forint, míg a felsősöknek 682 forint naponta. De itt biztosítjuk a szociális gyermekétkeztetést is a nyári szünidőben – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki először a Kispesti Uszodában, majd a Vass iskolában látogatta meg a táborozó gyerekeket és  a pedagógusokat.

A gyerekek választható, de állandó programként délelőtt és délután, pedagógus kísérettel a Kispesti Uszodában tölthetik az időt, ahol a tanmedence áll a rendelkezésükre – mondta el Tóth András, az intézmény vezetője.

Hetente 18 felnőtt (1 táborvezető, 1 szabadidő szervező, 10 pedagógus, 2 gyógypedagógus, 2 takarító, 1 tábori titkár, 1 gondnok), valamint önkéntes fiatalok gondoskodnak a tábor zavartalan működéséről – tudtuk meg Szabó Máriától, a tábor szakmai programjaiért felelős  Wekerlei Kultúrház és Könyvtár igazgatójától, aki elmondta azt is, hogy az önkormányzat az idei táborozást 12 millió forinttal támogatja, amely költség tartalmazza a táborban dolgozók bruttó 6 millió forintos bérét, valamit a szabadidős programok költségeit. A pedagógusok (a Hungária, a Bolyai, a Pannónia, az Eötvös, az Erkel, a Gábor, a Puskás, és az Ady iskolákból) idén is önkéntes alapon jelentkezhettek a nyári feladatra. A tábori étkezést továbbra is a Pensio17 látja el – tette hozzá.