HÍREK  2019. július 16.      843
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújult a tér felőli járda a Kossuth téri Piacon

Mintegy 10 millió forintot költött az önkormányzat a Piac Kossuth tér felőli járdaszakaszának megújítására és a kisebb-nagyobb kátyúk kijavítására.

Megújult a tér felőli járda a Kossuth téri Piacon
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Minden évben többször is felmérjük az aktuális problémákat, tennivalókat a Kossuth téri Piacon a Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (VAMŰSZ) igazgatójával, majd a szükséges felújításokat az önkormányzat költségvetéséből, illetve a vagyonkezelő saját piaci bevételéből elvégezzük. Most egy tízmilliós felújítás történt, a Kossuth tér felőli járdaszakaszt újítottuk fel és több helyen kijavítottuk azokat a burkolathibákat, amelyek zavarták a vásárlókat. Az elmúlt öt évben is számos hasonló munka zajlott már a piacon – tudtuk meg Kispest polgármesterétől, aki Kránitz Krisztiánnal, a VAMŰSZ igazgatójával ma tekintette meg a nemrég elkészül felújítást.

Gajda Péter elmondta lapunknak, hogy az önkormányzat a jövőben nem szeretné toldozni-foltozni a piacot, ezért a kampányidőszakban egy új javaslattal, a piac teljes átalakításának elképzelésével fordulnak majd a lakosság felé. A terveket először a kispestiekkel fogjuk megvitatni, és ezek alapján szeretnénk majd megépíteni az új piacot – hangsúlyozta a polgármester.

Kránitz Krisztiántól megtudtuk, a mostani karbantartás során egy közel 450 négyzetméteres egybefüggő járdaszakaszt aszfaltoztak le, és több mint 70 négyzetméternyi kátyúzást végeztek el, kisebb-nagyobb burkolatrészeket javítottak ki.