HÍREK  2019. július 17.      829
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújult Tarka-barka ovi várja a gyerekeket hétfőtől

A tervek szerint haladt és júniusra elkészült az udvar felújítása, ezen kívül megújult a világítás, valamint jelenleg is zajlik még a régi tető újrarakása is a Tarka-barka óvoda Zoltán utcai részlegében, amelyre az önkormányzat közel 35 millió forintot költött – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

Megújult Tarka-barka ovi várja a gyerekeket hétfőtől
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Szorgos hétvégéjük lesz a Tarka-barka óvoda Zoltán utcai részlegében dolgozó óvodapedagógusoknak és dadusoknak, hiszen már csak a takarítás van hátra az intézmény hétfő reggeli munkakezdéséig – válaszolta kérdésünkre a tagóvoda vezetője, Ferenczi Józsefné, aki szerint ez minden fáradtságot megér, hiszen egy szépen rendbetett udvar, egy duplájára „megnőtt” fedett terasz és egy világos intézmény várja majd a gyerekeket.

Az 1962-ben épült tagintézményben, ahol jelenleg két csoportban, 50 kisgyermek nappali ellátást biztosítják, az intézmény-felújítási program keretében több mint 18 millió forintért megújult az udvar és mintegy 14 millió forintért korszerű világítást alakítottak ki. Apró lépésekkel, de haladunk előre az intézményeinkben, folyamatosan újulnak meg az óvodáink, bölcsődéink – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Vinczek György alpolgármesterrel és Kránitz Krisztiánnal, a VAMŰSZ igazgatójával a munkák végezte előtt járt kint az intézményben.

A meglévő terasz bővítésével egy csaknem 60 négyzetméteres új, fedett terasz épült. Az utcafronti udvarrészen elbontották a régi járdákat és a repedezett aszfaltot, a régi homokozók körül új térkő burkolatot fektettek le, füvesítettek, megépült egy 90 négyzetméteres gumiborítású focipálya, a hinta alatti rész is gumiburkolatot kapott, és egy új rugós játékot is elhelyeztek az udvaron. Ezen kívül alig másfél hónap alatt elkészült a világításkorszerűsítés is. A beruházás során 59 LED-es lámpatestet szereltek fel, 36 falikapcsolók cseréltek ki, és ezen kívül vezetékcserét és a munka utáni helyreállító festést is elvégezték. Folyamatosan cserélik a régi tetőléceket is az intézmény tetején, hiszen egy 15 évvel ezelőtti felújítás során ezeket nem cserélték ki, így ezt a munkát sem halogathatta tovább az önkormányzat – tájékoztatta lapunkat Kránitz Krisztián, a beruházást lebonyolító VAMŰSZ igazgatója.