HÍREK  2019. augusztus 23.      820
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Épül a Csokonai utcai sportpark

Szeptemberben elkészül a sportpark a Csokonai utcában, a Vass iskola, a Bóbita óvoda és az Eszterlánc bölcsőde tőszomszédságában.

 

Épül a Csokonai utcai sportpark
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

A sportparkot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által közzétett Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) beruházásában a Nemzeti Sportközpontok építi. A 13x16 méteres területen a szabványoknak megfelelő eszközöket helyeznek el. A D-típusú, gumi alapzatú sportparkba 15, tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítésére, fekvőtámaszokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas sporteszközt építenek be, de kialakítható futókör is.

Az önkormányzat három évvel ezelőtt nyújtott be pályázatot a minisztériumhoz egy ingyenesen használható szabadidős- és egészségpark létesítésére lakótelepi környezetben. A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a meglévő zöldfelület ne kerüljön veszélybe, illetve, hogy a park ne zavarja a lakókat, inkább intézmények közelében épüljön. Pályázatunk azt célozta, hogy a kisebb sportparkban az iskolások és a környéken élők ingyenesen mozogni, saját testsúlyos edzést tudjanak végezni. A 30 millió forintos beruházás hamarosan befejeződik, várhatóan szeptemberben már használhatják is a kispestiek – mondta el lapunknak Kispest polgármestere. Gajda Péter hozzátette, több hasonló közterületi, illetve intézményi beruházást indított el saját forrásból az önkormányzat, de megpróbált külső – fővárosi, állami, EU-s – forrást is bevonni a projektekbe. Rengeteg olyan fejlesztés történt, amelyekhez sikerült külső forrást szereznie a kerületnek.

Az ilyen típusú közterületi beruházásokkal, sportcélú fejlesztésekkel szeretnénk minél több kispestit ösztönözni a mozgásra, az egészséges életmódra. Az ingyenesség pedig jó lehetőséget teremt arra, hogy azok, akik esetleg nem tudnak fizetős sporttevékenységet végezni, ezeken a közterületi sportpályákon ingyen megtehessék – mondta a polgármester.

Gajda Pétertől megtudtuk azt is, hogy a Zoltán utcai önkormányzati sporttelepet újraterveztette az önkormányzat, a költségvetésben 50 millió forint áll rendelkezésre a felújítására. A környéken élők és a wekerleiek véleménye alapján alakítja ki az önkormányzat a mindenki által ingyen használható sportpályát, amelyet a tervek szerint október vége felé vehetnek birtokba a kispestiek.