HÍREK  2019. augusztus 28.      1,887
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Pihenőpark épül az Árpád utca és a Nagysándor utca között

Megkezdődtek a bontási munkálatok, a tervek szerint szeptember végére pihenőparkká változik az Árpád utca és a Nagysándor utca közötti terület.

Pihenőpark épül az Árpád utca és a Nagysándor utca között
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Valamennyi nagy közparkunk megújítását követően, azok a kisebb parkok, valamint lakótelepi közterületek is sorra kerültek, amelyekre igencsak ráfért már a felújítás. Most több mint 20 millió forintot fordítunk arra, hogy az Árpád utca és a Nagysándor utca közötti zöldterület is megújulhasson. Szeptember végétől újra egy pihenőparkot használhatnak az itt lakók – mondta el lapunknak Gajda Péter, aki Kertész Csaba és Vinczek György alpolgármesterekkel ma tekintette meg az építkezést. A polgármester hangsúlyozta, hasonlóan a többihez ezt a területet is, az itt élők igényeinek megfelelően alakíttatja át az önkormányzat, tehát nem játszótér épül, ami zavarná a lakókat.

Tichy Judittól, a Zöldprogram Iroda vezetőjétől megtudtuk, a lakótelepi parkfelújítási projekt egyik állomása az Árpád utca és a Nagysándor utca közötti kisebb park rendbetétele. A bontást követően épül ki a pihenőpark átkötő járdákkal, térkő burkolattal, padokkal, székekkel, kerékpártárolóval és ivókúttal. Két fát, valamint cserjéket és évelő növényeket is telepítenek.