HÍREK  2019. augusztus 30.      1,688
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Új park lesz a Toldy utca és a Széchenyi utca között is

Dolgoznak a munkagépek a Toldy utca és a Széchenyi utca között, a bontási munkálatokat építés követi: pihenőpark lesz a területen.

Új park lesz a Toldy utca és a Széchenyi utca között is
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

A lakótelepi parkfelújítási program elérte a Toldy utca és a Széchenyi utca közötti zöldterületet is, az Árpád utca és a Nagysándor utca közötti építkezéssel párhuzamosan itt is pihenőparkot alakítunk ki a környező házakban élők igényeinek megfelelően. Egészen a játszótérig megújul a terület, a munkálatokra mintegy 30 millió forintot fordítunk – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, aki Vinczek György alpolgármesterrel és Fekete László önkormányzati képviselővel együtt járt az építkezésen. Gajda Péter hozzátette, a parkfelújítás két ütemben történik: egy része teljesen megújul szeptember végére, a második ütemet jövőre valósítja meg az önkormányzat.

Tichy Judittól, a Zöldprogram Iroda vezetőjétől megtudtuk, a felújítás végére a Toldy utca
11. és 19. mögötti részen térkőre cserélik a jelentős méretű aszfaltfelületeket, cserjékkel és évelő növényekkel újítják meg a területet, egyszemélyes padokat, ivókutat helyeznek ki. Játszószerek nem lesznek a parkban.