HÍREK  2019. szeptember 12.      755
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ingatlanjaik felújításához kaptak támogatást a kispesti egyházak

Összesen 6 millió forint önkormányzati támogatásra pályázhattak a kerületben működő egyházak épületeik, ingatlanjaik felújítására, fejlesztésére idén is. Az erről szóló adományleveleket a Városházán adta át a polgármester.

Ingatlanjaik felújításához kaptak támogatást a kispesti egyházak
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Gajda Péter polgármester lapunknak elmondta, hosszú évek óta hagyomány már, hogy az önkormányzat saját forrásból támogatást nyújt a kispesti egyházaknak ingatlanjaik felújításához. Idén is 6 millió forint állt rendelkezésre az egyházak által meghatározott célok megvalósítására. Hozzátette, régóta változatlan a keretösszeg, ezért a jövőben emelni szeretné az önkormányzat.

A Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság döntése alapján a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 1 millió 224 ezer 900 forintot kapott a Fő utca 110. alatti templom világításának korszerűsítésére, a pince falainak felújítására, urnafülkék kialakítására és a lépcső balesetmentesítésére.

A Kispesti Evangélikus Egyházközség a Nagysándor József utca 41. alatti parókiájának nyílászárócseréjét és a Templom tér 1. alatti templomban konyhaszekrény szerelését támogatta az önkormányzat 550 ezer 600 forinttal.

A Budapest-Kispesti Jézus Szíve Plébánia 724 ezer 900 forint önkormányzati forrást fordíthat az Áchim András u. 78. alatti templom előterében a balesetveszélyessé vált kőburkolat eltávolítására és új burkolat építésére.

A Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség 824 ezer 900 forintot kapott a Templom tér 19. alatti Gyülekezeti Ház salétromos vakolatának javítására, padlóburkolatok javítására, cseréjére, parketta csiszolására, lakkozására.

A Kispest-Rózsatéri Református Egyházközség 724 ezer 900 forint támogatással folytathatja a Jahn Ferenc u. 107. alatti templom és gyülekezet fűtéskorszerűsítését, valamint a külső burkolatok felújítását és a külső fafelületek kezelését.

A Budapest-Kispesti Görögkatolikus Parókia 474 ezer 900 forintot kapott új beépített konyhabútor beszerzésére a Kossuth Lajos u. 10/a. alatti parókián.

A Kispest Wekerletelepi Szent József Plébánia a kapott 724 ezer 900 forint támogatásból az oltár körüli meleg burkolat cseréjét végeztetheti el a Pannónia út 26. alatti templomban.

Vadon Etelkától, a Polgármesteri Kabinet Iroda Társadalmi Kapcsolatok Csoportjának vezetőjétől megtudtuk, idén összesen 8 pályázat érkezett be az egyházaktól, a forrásigény közel 3 millió forinttal haladta meg a rendelkezésre álló pályázati keretet. A Kispest-Wekerletelepi Református Egyházközség számára áprilisban a szakbizottság 750 ezer forint rendkívüli támogatást ítélt meg a pályázati keretből, ezért most nem tudott újabb pályázati támogatást nyújtani számukra az önkormányzat.