HÍREK  2019. december 09.      933
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kispesten látható a Cziffra roadshow kiállítása

A KMO adott otthont az „Úton van a Cziffra Központ” elnevezésű, az intézményt népszerűsítő kulturális roadshow utolsó állomásának. Szín(en)ergiák címmel kiállítás nyílt kortárs roma képzőművészek műveiből, amely január 10-ig tekinthető meg.

Kispesten látható a Cziffra roadshow kiállítása
A képre kattintva galéria nyílik. (20 kép)

Megnyitójában Lőrinczy György NKA-alelnök, a Cziffra Művészeti Központ Művészeti Tanácsadó Testületének tagja arról beszélt, hogy a világhírű cigány származású zongoraművész, Cziffra György nevét viselő, a Tavaszmező utcában épülő művészeti központ a magyar kultúra szerves részévé vált roma kultúra értékeit és sokszínűségét kívánja bemutatni. Az „Úton van a Cziffra Központ” elnevezésű, 2019 júniusában indult 13 állomásos országos kulturális rendezvénysorozattal „megmutatjuk a művészet nyelvével, mit lehet tenni az integrációért, amíg az épület elkészül” – fogalmazott.

A kiállítás látogatóinak Káli-Horváth Kálmán képzőművész, a Cziffra Művészeti Központ Művészeti Tanácsadó Testületének tagja tartott tárlatvezetést, majd a roma folk egyik legrangosabb képviselője, a Romengo együttes és Szinetár Dóra színművész-énekes adott koncertet a KMO színháztermében.

Kiállítók: Balogh Tibor, Borkó Marianna, Káli-Horváth Kálmán, Kiss Sándor, Kunhegyesi Ferenc, Ferkovics József, Kolompár József, Lakatos Erika, Lakatos Klára, Szolnoki Csanya Zsolt, Vári Zsolt.