HÍREK  2019. december 16.      949
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Bursa-ösztöndíjas diákok kaptak magántámogatást

Nyolcadik alkalommal támogatja idén kispesti fiatalok felsőfokú tanulmányait dr. Halász Géza. Az egykori műegyetemi tanár vállalkozása nyereségéből segíti a 25 legrászorultabb Bursa Hungarica-ösztöndíjas diákot. A mai városházi ünnepségen 50-50 ezer forint támogatást kaptak a fiatalok.

Bursa-ösztöndíjas diákok kaptak magántámogatást
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Köszöntőjében Vinczek György alpolgármester méltatta Halász Géza kezdeményezését. Mint mondta, fontos az önkormányzat számára, hogy minél képzettebb emberek éljenek a településen, a szociálisan rászoruló fiatalok számára kiírt Bursa Hungarica-ösztöndíj és Halász Géza felajánlása is azt a célt szolgálja, hogy megkönnyítse a fiatalok számára a tudás megszerzését. Gondolatait egy Nelson Mandela-idézettel zárta: „A tanulás a legerősebb fegyver, amivel megváltoztathatod a világot.” Halász Géza a tudás, az önálló gondolkodás fontosságát hangsúlyozta.

A diákok az alpolgármestertől és az adományozótól vehették át a támogatást. Az ünnepségén Pánczél Kristóf énekes-zongorista és Haluska Gyöngyi énekes köszöntötte műsorral a fiatalokat. A műsor zárásaként az egyik díjazott, Szeleczky Artúr Norbert, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős ének szakos hallgatója adta elő Donizetti: Una furtiva lagrima című áriáját.