HÍREK  2019. december 18.      1,104
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Idősek karácsonya

Hat kispesti, nyugdíjas civilszervezet 5-5 aktivistája, tagja, vezetője kapott ajándékcsomagot azon a hétfői családias hangulatú karácsonyi ünnepségen, amelyen az önkormányzat mondott köszönetet a Kispesten dolgozó szervezeteknek a kerületben, kerületért végzett önzetlen munkájukért.

Idősek karácsonya
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Sokszor kérdezik, hogy az önkormányzat miért nem ad krumplit, kávét, száraztésztát rendszeresen a nyugdíjasoknak, mint más kerületekben. Mi erre mindig azt válaszoljuk, hogy Kispesten, a gazdasági körülményekhez igazodó mértékben más lehetőséget biztosítunk a rászorulóknak, a többi nyugdíjast pedig igyekszünk bevonni a város életébe, mindennapjaiba, kíváncsiak vagyunk a véleményükre, és ingyenes tanfolyamokat szervezünk számukra, tehát aktív öregkor próbálunk biztosítani nekik – mondta Gajda Péter polgármester azon a hagyományteremtő ünnepségen, amelyen a Wekerlei Munkás Szent József Templom és a Nagyboldogasszony Plébánia Karitász csopoprtja, a Kispesti Nyugdíjasok és Mozgássérültek Klubja, a Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Kispesti Szervezete, valamint a Kispesti Nyugdíjas Pedagógusok Klubja 5-5 aktivistája, tagja, vezetője kapott ajándékcsomagot annak a munkának az elismeréseképpen, amelyet a Kispesten élő nyugdíjasokért végzett.

Vinczek György, szociális ügyekért felelős alpolgármester arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a tavaly szeptemberben megalakult kerületi Idősügyi Tanácson született a döntés arról, hogy minden évben köszönjék meg a kerületi nyugdíjas civileknek is a munkájukat, majd bemutatta az önkormányzat új alpolgármesterét, Varga Attilát, aki korábban az önkormányzat szociális bizottságát vezette.

Az ajándékcsomagok átadásán túl Getto Márton, akit a Kispest TV operatőreként és az önkormányzat fotósaként már jól ismerhettek a nyugdíjasok, gitárkísérettel előadott énekszámokkal kedveskedett és hozott ünnepi hangulatot a Városháza dísztermébe. 

Idősek karácsonya
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Tizenegyedik alkalommal látta vendégül Kispesti Önkormányzata és a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat karácsonyi ünnepségen a szolgálat gondozottjait és az őket segítő civilszervezeteket kedden.

A KMO-ban megtartott közös ünnepségen és vendéglátáson Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat intézményvezetője az ünnepekre hangolódva Szilágyi Domokost idézte: „S hogy ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony.”

„Kedves fiatalok!” – köszöntötte vidáman az egybegyűlt szépkorúakat Vinczek György alpolgármester, aki ez alkalommal egy Betlehemben tett novemberi kirándulás emlékeit osztotta meg a jelenlévőkkel. Vinczek György arról beszélt, hogy mennyire mélyen megérintette az a sokszínűség, amely jellemezte ezt az izraeli kirándulást. És különösen az volt szívet, lelket melengető, hogy az a sokféle nemzetiségű és különféle vallású ember, akik mind-mind zarándokúton voltak a Születés templománál, milyen békességben, nyugalomban, harmóniában megfértek egymással. Ezt a nyugalmat és békét kívánta az elkövetkező ünnepekre minden kispestinek, és azt, hogy felejtsenek el minden gondot, bajt, nehézséget, és próbáljanak örülni szeretteiknek, szeressenek, de hagyják magukat szeretni is!

Az ünnepi gondolatok után „Adventi dallamok”címmel karácsonyra hangoló zenei műsort adtak Egyházi Géza, a Pesti Művész Színház énekes-színművésze, és a Két Szoknya Egy Nadrág Színtársulat tagjai, Mádi Piroska, Schupp Gabi és Czakó Ádám operett-musical énekesek.